Haberler

Türk Kızılayının Deprem Afetzedelerine Yönelik Yardımları

- Kızılay'ın yardım tırlarından detaylar Yardımların indirilmesi Yardım malzemeleri Türk Kızılayı'nın depremin yaşandığı Irak'taki afetzedeler için gönderdiği insani yardım malzemelerinin bir kısmı Erbil'deki lojistik depoya ulaştırıldı.

- Kızılay'ın yardım tırlarından detaylar

Yardımların indirilmesi

Yardım malzemeleri Türk Kızılayı'nın depremin yaşandığı Irak'taki afetzedeler için gönderdiği insani yardım malzemelerinin bir kısmı Erbil'deki lojistik depoya ulaştırıldı.

Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Erbil'e ulaşan 18 tırdaki çadır, battaniye ve gıda maddelerinden oluşan insani yardım malzemeleri, Kızılay'ın Erbil'deki deposuna indirildi.

Öte yandan Türkiye'den gelen acil insani yardım malzemelerini taşıyan 14 tır, depremin yaşandığı Süleymaniye kentine ulaştı. Türk Kızılayı yetkilileri, bölgeye yönlendirilen diğer tırların da Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Irak'a geçeceği bilgisini paylaştı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Kızılay olarak Erbil'deki ekibimizi deprem bölgesine yönlendirdik. Felaketten bir-iki saat sonra bölgeye ulaşmışlardı. 7.3lük depremin ardından bölgedeki insani yardım çalışmalarımız devam ediyor. Biz depremin şiddetini öğrendikten sonra, henüz hasar tespit bilgileri ve raporları bize ulaşmadan en kötü senaryoyu düşünerek hazırlıklarımızı yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Kızılayı ekipleri, Süleymaniye merkezli 7.3 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giderek afetzedelere acil insani yardım malzemelerini ulaştırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title