Haberler

Ubisoft, Twitter'da reklam vermeyi durdurdu

Güncelleme:

Geçen yıl Elon Musk'a satılan Twitter, son zamanlarda reklam vermeyi bırakan şirketler arasına ünlü oyun şirketi Ubisoft'u da ekledi. Ubisoft, Elon Musk'ın Yahudi karşıtı bir gönderiyi desteklemesinin ardından reklam faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Geçen yıl 44 milyar dolar karşılığında ünlü iş insanı Elon Musk'a satılan Twitter ya da yeni adıyla X, son zamanlarda zor günler geçiriyor gibi görünüyor. Öyle ki pek çok şirket platformda reklam vermeyi bıraktı. Son olarak bu şirketler arasına ünlü oyun şirketi de katıldı.

Ubisoft, X'te (Twitter) reklam vermeyi durdurdu!

X'in (Twitter) İcra Kurulu Başkanı ve CTO'su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Yahudi karşıtı bir gönderiyi desteklemesinin ardından dünyaca ünlü pek çok şirket platformda reklam faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Söz konusu bu şirketler arasında Apple, IBM gibi teknoloji şirketlerine ek olarak Disney ve Paramount, Warner Bros gibi eğlence firmaları da yer aldı. Reklam vermeyi durduran firmalar listesine oyun geliştiricisi Ubisoft da dahil oldu.

Elon Musk gizledi, İçişleri Bakanı açıkladı! İşte X'teki (Twitter) bot sayısı!

X'te (Twitter) reklam vermeyi durdurduğunu açıklayan Ubisoft, bunun nedenini tam olarak paylaşmasa da sebebinin tahmin edebileceğiniz üzere Apple'ın da sebep olarak gösterdiği Elon Musk'ın Yahudi karşıtı gönderiyi desteklemesi olduğu düşünülüyor. Ubisoft, bu kararı alan ilk oyun yayıncısı oldu.

Ubisoft, X'te (Twitter) Assassin's Creed gibi sevilen oyun serileri için reklam veriyordu. Üstelik bunun için yapılan yatırımlar açıklanmasa da az olmadığı düşünülmekte. Zira şirket, sosyal medyaya yoğun ilgi gösteriyor.

X'te (Twitter) iş arama dönemi başladı: Tesla Türkiye'de açık pozisyonlar var!

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Ubisoft, bu kararı alarak doğru bir adım mı attı? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Elon Musk Ubisoft Twitter Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title