Haberler

    The Dark Knigt Rises

    Son yıllarda beyazperdede ve oyun dünyasında oldukça sert esen Batman rüzgarı, hızını azaltmadan esmeye devam ediyor.

    Mahmut Saral - - Son yıllarda beyazperdede ve oyun dünyasında oldukça sert esen Batman rüzgarı, hızını azaltmadan esmeye devam ediyor. Christopher Nolan'ın yönettiği yeni Batman film üçlemesinden (Batman Begins, The Dark Knight ve The Dark Knight Rises) esintiler taşıyan The Dark Knight Rises, mobil platformlar için dijital marketlere yerini aldı. Görünüşe göre Kara Şövalye, Rocksteady'nin hazırladığı Arkham serisinin ardından, şimdi de Gameloft'un mobil oyunuyla kullanıcılarının vakitlerini çalacak.

    Kapkara bir şövalye

    Gotham Şehri, her zamanki gibi karanlık ve her zaman olduğu gibi o karanlıkta birçok gizemi saklamayı beceriyor. Tüm kötüler dışarda, Batman'e rağmen suç işlemeyi sürdürüyor, suçu adeta birer yaşam tarzı olarak benimsiyorlar. Ancak yaşam tarzı denince, bunu "insanlığa hizmet" olarak kendine ezberleten Bruce Wayne, yani Batman, tüm kötülüklere karşı koymak ve Gotham'ın huzurunu sağlayabilmek için Yarasa Adam kimliğine büründüğü gibi atıyor kendini Gotham sokaklarına. Tabii ki bizim yardımımızla.

    Oyunda Batman'i kontrol ediyoruz. TPS bakış açısına sahip yapımda, Batman ile Gotham Şehri'nin birçok farklı noktasını geziyor, görev yapıyor, keşfe çıkıyor ve güvenliği sağlamak için gökyüzünde süzülüyoruz.

    The Dark Knigt Rises'ı açtığımda ilk dikkatimi çeken, haliyle Batman'in tasarımı oldu. Zira aylar evvelinden yayımlanan tanıtım videolarında bir hayli iyi görünüyordu. Bu tip modelleme kalitesini bir iOS veya Android oyununda kolay kolay göremiyoruz. Ancak gerçekten de videoda olduğu gibiydi Batman. Vücut şekli, kostüm detayları, pelerin ve karakterin hareketleri, hatta kostümün üzerindeki parlama görselleri gayet başarılıydı.

    Karakteri şöyle bir süzdükten sonra, biraz da etrafa bakayım dedim. Koca bir Gotham Şehri'ndeyiz. Yani öyle laf olsun torba dolsun durumu söz konusu değil, gayet geniş bir hareket alanı var önümüzde ve istersek şehrin caddelerinde taban tepebilir, araç kullanabilir, istersek de araçlarımız sayesinde birçok binanın çatısına tırmanarak, çatıdan çatıya atlayarak hedefe ulaşabiliriz.

    Ekranımızda, nereye gideceğimizi gösteren mini bir harita, atak yapmamız ve bir yerlere tırmanmamız için gerekli olan dokunmatik tuşlar bulunuyor. Gayet basit kontrollerle hareket ederek, bize verilen görevleri rahatlıkla yapabiliyoruz. Genellikle yürümek ve koşmak gerekiyorken, bazen motorumuza atlıyor, bazen de pelerinimizi açarak binaların üzerinden boşluğa doğru bir yarasa gibi süzülüyoruz. Bu anlarda da kontroller gayet rahat.

    Dayak, dayak, dayak

    Yapacağımız görevlerin büyük kısmı adam pataklamayla ilgili olduğu için, dövüş mekaniğinin nasıl olduğunu merak ediyoruz haliyle ve görüyoruz ki gayet akıcı. Aynı anda birden fazla kişiyle dövüşebiliyor, tekme-yumruk sallarken düşmanlarınızdan gelecek kontralara karşı da kendinizi korumaya alabiliyorsunuz. Her patakladığınız adamın üzerinden XP puanı, her başardığınız görev sonucunda da XP puanı elde ediyorsunuz.

    Peki ne işe yarıyor bu puanlar? Oyuna ara verip, ekstralar başlığına göz atarsanız, Batman için birçok güzelliğin yer aldığını göreceksiniz. Batman'in kostümüne, kullandığı araç ve ekipmanlara yeni geliştirmeler burada sizi bekliyor. Elde ettiğiniz tecrübe puanlarıyla bunları satın alabiliyorsunuz. Tabii gerçek parayla satılan eşyalar da var, bunları da iTunes'a kayıtlı kredi kartınızla satın alabiliyorsunuz. Bu arada oyunun 7 dolarlık fiyatının olduğunu da belirtelim iOS'ta.

    Son olarak The Dark Knigt Rises'ın bölüm aralarında videolarının olduğunu, seslerinin de fena olmadığını belirtelim. Eğer mobil platformlarda oyun oynamayı seviyorsanız, özellikle görselliğiyle dikkat çeken The Dark Knight Rises'ı denemenizi tavsiye ederim.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Christopher Nolan Mahmut Saral Batman Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title