Haberler

İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi Sermaye Şirketi Statüsü Kazandı

Güncelleme:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji transfer ofisi, tescil edilerek sermaye şirketi statüsü kazandı. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, ofisin üniversite ile sanayi arasındaki etkileşimi arttıracağını belirtti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bünyesindeki teknoloji transfer ofisi, tescil edilerek sermaye şirketi statüsü kazandı.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, yaptığı yazılı açıklamada üretilen bilgi ve teknolojinin ticarileştirilmesini, üniversite ile sanayi arasında etkileşimi arttırmayı sağlayacak ofisin çalışmalarına hızlı şekilde başlayacağını belirtti.

İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş'nin Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi'nden sonra hayat geçirdikleri önemli bir proje olduğunu kaydeden Köse, "Girişimcilik ve inovasyon ekosistemine katkı sunmak amacıyla bu adımı attık. Bu yapının, ülkemiz adına katma değeri yüksek teknolojiler, fikirler üreteceğini düşünüyorum. Ülkemize katkı sunacak her türlü girişime, üniversitemizin kapılarını sonuna kadar açmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Teknoloji

Katip Çelebi Saffet Köse Çelebi Rektör İzmir Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title