Haberler

Eski Twitter yöneticileri, Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava açtı

Güncelleme:

Eski Twitter yöneticileri, Elon Musk'ın şirketi devralmasının ardından haksız yere işten çıkarıldıklarını gerekçe göstererek, Musk'a 128 milyon dolarlık dava açtı.

Eski Twitter yöneticileri, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava açtı. Dava, Musk'ın işten çıkarılan yöneticilere kıdem tazminatı ödememesi ve haksız yere işlerinden ayrılmalarına neden olduğu gerekçesi ile açıldı. Davanın gerekçesi olarak, Musk'ın Twitter'ı devralması sonrasında yaşanan toplu işten çıkarmalarda, eski yöneticilerin haksız yere kovulduğu öne sürüldü.

Davacılar, Musk'ın işten çıkarma kararını destekleyecek somut bir delil olmadığını belirterek, Musk'ın Twitter'ı kontrolü altına almasıyla şirketin etik olmayan bir yapıya büründüğünü iddia etti.

KENDİSİYLE AYNI FİKİRDE OLMAYANLARI, SERVETİYLE EZDİ

Davada ayrıca, Musk'ın Twitter'ı alması sonrasında şirketin, çalışanlarını, zor durumda bırakan bir kanun kaçağı haline geldiği iddia edildi. Musk'ın, gücünü servetiyle pekiştirdiği ve kendisiyle aynı fikirde olmayanları ezmek için bu gücü kullandığı belirtildi.

Elon Musk henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, söz konusu dava, Twitter'ın eski yöneticileri ile Musk arasındaki hukuki mücadelede önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Teknoloji

Elon Musk Twitter Hukuk Teknoloji İş Dünyası Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

Cengiz Asiliskender:

Ne paralar götürdünüz, ne oldu başka yerde is bulamadinizmi, Trump’i bile engellediniz adiler İyi oldu

7
0
yanıtYanıtla
Bükücü:

Elon Musk: Verin şunlara düz 130 milyon dolar, uzatmasınlar :)))

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title