Haberler

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi: Türk Hükümeti Teröristlere Destek Veriyor

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, Türk hükümetinin terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini iddia etti.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, Türk hükümetinin terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini iddia etti.

Beşar El Caferi, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Türk hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de terörist örgütler listesinde bulunan El-Nusra Cephesi'ne destek vererek, uluslararası kural ve sözleşmeleri ihlal ediyor. Kendilerine İslamiyet Ordusu adını veren öteki teröristlerle birlikte, Türkiye topraklarından Suriye'ye geçen El-Nusra Cephesi elemanlarının, hepsinin terörist oldukları biliniyor" dedi.

Suriye ordusunun, Türkiye sınırından geçen teröristleri durdurma girişiminde bulunduğunu, buna karşılık Türkiye'nin Suriye'ye ateş açtığını savunan Beşar El Caferi şunları söyledi: "Türkiye'nin kendi topraklarından gelen ve Lazkiye kırsalı Keseb Bölgesine saldıran silahlı terör gruplarına askeri örtü ve destek sağlıyor."

Türkiye ile İsrail arasında, Suriye'ye karşı bir tür ittifak olduğunu ileri süren El Caferi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, İsrail'in de Golan Tepeleri ateşkes bölgesi ve çevresinde tehlikeli ihlalleri olduğunu iddia etti. BM ve Güvenlik Konseyi'nin konuya dikkatini çektiğini belirten El Caferi, Türkiye ve İsrail'in yaptığını öne sürdüğü ihlallerin, BM üyesi, egemen ve bağımsız bir devlete karşı ciddi ve tehlikeli ve ihlal teşkil ettiğini, Türkiye ile İsrail'in, Suriye'ye karşı hem açık, hem de gizli işbirliği içinde olduğunu savundu. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye İsrail Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title