Haberler

Türk futbolu çalkalanıyor! Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi yanlış penaltı verdiğini itiraf etti

Güncelleme:

Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray-Antalyaspor maçındaki penaltı pozisyonunu konuştuğuna dair bir görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videoda, hakem Abdülkadir Bitigen'in MHK eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı konuşmada Galatasaray'a yanlış penaltı verdiğini itiraf ettiği duyuluyor. Videonun ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'den açıklama bekleniyor.

Gergin günlerin yaşandığı Süper Lig'de çok konuşulacak bir görüntü daha ortaya çıktı. Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray- Antalyaspor maçındaki penaltı pozisyonunu konuştuğuna dair bir görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

HUGH DALLAS-ABDÜLKADİR BİTİGEN GÖRÜŞMESİ SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Galatasaray'ın, Antalyaspor'a karşı 2-1'lik skorla kazandığı maçı yöneten hakem Abdülkadir Bitigen'in Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü.

BÜYÜK SES GETİRDİ

X'te "lakeoftears1907" isimli bir hesap, 1 Mart tarihinde gerçekleşen hakem toplantısının görüntülerini paylaştığını duyurdu. Bu videoda Hugh Dallas, hakem Abdülkadir Bitigen'e Galatasaraylı Tete ile Antalyasporlu Sander van de Streek'in pozisyonunu, VAR uyarısı sonrası görüntüyü izleyerek penaltı çalmasını sordu.

"VAR BENİ ÇAĞIRDI"

Maçta pozisyonu önce devam ettiren, VAR uyarısı sonrası görüntüyü izledikten sonra penaltı kararı veren Abdülkadir Bitigen videoda "Burada yerim çok iyiydi. Top bir anda defanstan dönünce 11 numaralı defans oyuncusu maç esnasında benim önümü kapattığı için ben temas noktasını göremedim, göremediğimi de VAR hakemine söyledim. Daha sonra VAR, pozisyonu incelemeye başladı ve temas gördüğünü, APB'yi izledikten sonra beni incelemeye davet edeceğini söyledi. İzlemeye gittiğimde önce yavaş çekimde önce hücum oyuncusunun topa dokunduğunu, sonra mavili oyuncunun rakibine temas ettiğini gösterdi. Sonra bunu normal hızda izletti. Ben emin olabilmek için yakın temas istedim. Bundan sonra kararımı penaltı olarak verdim." ifadelerini kullandı.

ABDÜLKADİR BİTİGEN: "PENALTI DEĞİL!"

Hugh Dallas'ın "Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?" sorusunu yanıtlayan Galatasaray- Antalyaspor maçı orta hakemi Abdülkadir Bitigen "Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum." cevabını verdi.

HUGH DALLAS: "NEDEN HAKEMİ ÇAĞIRDIN?"

Öte yandan Hugh Dallas, Galatasaray- Antalyaspor maçının VAR hakemi Özgür Yankaya ile de penaltı hakkında görüşme yaptı. Hugh Dallas, Özgür Yankaya'ya önce "Özgür harika bir sezon geçirdin. Müdahalelerin de oldukça azdı, 3 civarı müdahalen oldu. Bize şunu söyleyebilir misin; niye bu kadar hafif bir temas için hakemi çağırdın ve hakemi inanılmaz bir baskı altında bıraktın?" sorusunu yöneltti. Ardından ise "Oyuncuların işi zaten abartmak ve penaltı kazanmak. Size defalarca hücum oyuncularına değil, savunma oyuncularınıza bakmanız gerektiğinin altını çizmiştik. Bu noktada adam zaten penaltı kazanmak için bu teması çok daha büyük göstererek bir beklenti oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR YANKAYA: "KENDİMİ SORGULUYORUM"

Sosyal medyaya düşen videoda Özgür Yankaya'nın "Kısacası; hata yaptım. Hakem görmediğini söyleyince inceledim ve daha sonra beklentiye baktım, orada itiraz eden oyuncular vardı. Teması gördüm o anda odada. Yanlış anlaşılmasın sadece beklentiye göre hareket ettiğimi söylemiyorum. O andaki durumu hatırlamaya çalışıyorum, ruh halimi hatırlamaya çalışıyorum. Neden yaptığımla ilgili ben de sorguluyorum kendimi. Hatırladıklarımdan bahsetmeye çalışıyorum. Aklımda kalan bir şey daha var yeni aklıma geldi. Bir şey vardı; Hugh belki bize kızabilir ama bazı UEFA kliplerindeki örneklerle bağdaştırarak da hata yapabiliyoruz. Bazen bu örneklerle doğru kararlar da alabiliyoruz. Benim aklımda da bir pozisyon vardı onunla bağdaştırdığım için... Orada da atak oyuncusunun kendini çok attığı görülüyordu. Hatta bizim milli takımın maçıydı. Oyuncu kendini can havliyle abartarak atmıştı. Orada da buna benzer bir temas vardı. Bilmiyorum, izlemişlerdir herhalde. Bayağı bir benziyor pozisyon. Sadece beklentiye bakarak karar verdiğimi söylemiyorum, bunlar ikinci faktörler." dediği görüldü.

TFF VE MHK'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Videonun ortaya çıkmasının ardından bir kesim videonun montaj olabileceğini vurgularken, bir kesim ise videonun kesinlikle doğru olduğunu savundu. Kısa sürede ciddi şekilde izlenen ve tartışma yaratan video ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

İŞTE SOSYAL MEDYAYA DÜŞEN O VİDEODAKİ KONUŞMALAR

Pawel Gil:"Galatasaray - Antalyaspor maçıyla başlıyoruz. Tete'ye verilen penaltıda 4 tane görüntü var ve hiçbirisi defans oyuncusu tarafından net bir faul yapıldığını sunmuyor. Burada VAR çağırıyor ancak sadece teması gösteriyor. Defalarca söyledik ki; sadece temas, başlı başına bir faul değildir. VAR yanlış bir şekilde müdahale ediyor."

Hugh Dallas:"Hakemler çoğu zaman hata yaptığında pozisyonları yanlış olduğu için hata yapıyor. Sen bir elit hakeme yakışır şekilde çok iyi pozisyon alıyorsun Abdulkadir. Tam olarak VAR'a gittiğinde 'Burada nasıl böyle bir hata yapmışım?' dediğini ve kararını değiştirdiğini söyler misin?"

Abdulkadir Bitigen:"Burada yerim çok iyiydi. Top bir anda defanstan dönünce 11 numaralı defans oyuncusu maç esnasında benim önümü kapattığı için ben temas noktasını göremedim, göremediğimi de VAR hakemine söyledim. Daha sonra VAR, pozisyonu incelemeye başladı ve temas gördüğünü, APB'yi izledikten sonra beni incelemeye davet edeceğini söyledi. İzlemeye gittiğimde önce yavaş çekimde önce hücum oyuncusunun topa dokunduğunu, sonra mavili oyuncunun rakibine temas ettiğini gösterdi. Sonra bunu normal hızda izletti. Ben emin olabilmek için yakın temas istedim. Bundan sonra kararımı penaltı olarak verdim."

Hugh Dallas:"Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?"

Abdulkadir Bitigen:"Basit bir temas olduğunu düşünüyorum."

Hugh Dallas:"Bunun penaltı olduğunu düşünüyor musun? Öyle sorayım o zaman."

Abdulkadir Bitigen: "Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum."

Hugh Dallas:"Özgür harika bir sezon geçirdin. Müdahalelerin de oldukça azdı, 3 civarı müdahalen oldu. Bize şunu söyleyebilir misin; niye bu kadar hafif bir temas için hakemi çağırdın ve hakemi inanılmaz bir baskı altında bıraktın?"

Özgür Yankaya:"Kısacası; hata yaptım. Hakem görmediğini söyleyince inceledim ve daha sonra beklentiye baktım, orada itiraz eden oyuncular vardı. Teması gördüm o anda odada."

Hugh Dallas:"Oyuncuların işi zaten abartmak ve penaltı kazanmak. Size defalarca hücum oyuncularına değil, savunma oyuncularınıza bakmanız gerektiğinin altını çizmiştik. Bu noktada adam zaten penaltı kazanmak için bu teması çok daha büyük göstererek bir beklenti oluşturuyor."

Özgür Yankaya:"Yanlış anlaşılmasın sadece beklentiye göre hareket ettiğimi söylemiyorum. O andaki durumu hatırlamaya çalışıyorum, ruh halimi hatırlamaya çalışıyorum. Neden yaptığımla ilgili ben de sorguluyorum kendimi. Hatırladıklarımdan bahsetmeye çalışıyorum."

Özgür Yankaya:"Aklımda kalan bir şey daha var yeni aklıma geldi. Bir şey vardı; Hugh belki bize kızabilir ama bazı UEFA kliplerindeki örneklerle bağdaştırarak da hata yapabiliyoruz. Bazen bu örneklerle doğru kararlar da alabiliyoruz. Benim aklımda da bir pozisyon vardı onunla bağdaştırdığım için... Orada da atak oyuncusunun kendini çok attığı görülüyordu. Hatta bizim milli takımın maçıydı. Oyuncu kendini can havliyle abartarak atmıştı. Orada da buna benzer bir temas vardı. Bilmiyorum, izlemişlerdir herhalde. Bayağı bir benziyor pozisyon. Sadece beklentiye bakarak karar verdiğimi söylemiyorum, bunlar ikinci faktörler."

Abdulkadir Bitigen:"Burada Özgür ağabeyin beni VAR'a çağırmasını çok iyi anlıyorum. Çünkü ben teması göremediğimi net bir şekilde söyledim. Benim söylediğimin aksine ceza alanı içinde gerçekleşen bir temas var ve sahada bir penaltı beklentisi var. Haliyle Özgür ağabey beni izlemeye davet etti. İkincisi burada hücum oyuncusunun abartmasına mı bakacağız yoksa defans oyuncusunun yaptığı müdahaleye mi bakacağız? Hücum oyuncuları her seferinde abartıyor onu biliyoruz ama asıl önemli olan burada ayak seviyesindeki müdahale olmuyor mu?"

Hugh Dallas:"Basit penaltı vermiyoruz, bu kadar basit. Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz!"

Kaynak: Haberler.com / Spor

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Abdülkadir Bitigen Antalyaspor Galatasaray Türkiye Futbol Futbol Spor Haberler

500

Yorumlar (61)

Yüksel Birgül:

neden sadece Galatasaray ile ilgili hatalar açıklanıyor neden Fenerbahçe ile ilgili lehine olan hatalar paylaşılmıyor bunları kim sızdırıyor sadece Galatasaray ile ilgili olanların paylaşılması düşündürüyor

270
380
yanıtYanıtla
Şükrü Polat:

Sizin de hemen bi rezilliğiniz ortaya çıkınca rakip takımdan da bekliyosunuz. kendi pisliğinizi ört bas etmek için başka pislik aranmaz

yanıt294
yanıt123
YİĞİT TÜRKALP:

çünkü hakkını yemediği takım yok.hilesiz-hurdasız bir maçı yok cinconun.

yanıt268
yanıt125
man over:

Bu hata değil.Bilinçli verilmiş bir karar.Pozisyonu 50 açıdan izleyip penaltı veriyor.Daha sonra yanlış karar verdik, oyuncuların beklentisi vardı diye savunma yapıyor.

yanıt127
yanıt21
Burhan ŞİŞMAN:

Neden sadece galatasaray biliyor musun; tüm takımların lehine hatalar yapılıyor ama size yapılanlar hata değil, yön vermek, belirlemek, nokta atışı yapmak ve bunu rahatça-dalga geçerek yapmak.. bu yüzden galatasaray skandalların takımıdır.

yanıt81
yanıt29
Samet Yalçın:

sizin pislikle bizim pisliklerin yanında omo ile yıkanmış gibi kalır. fv ye verilen okadar salak saçma penaltı ve verilmeyen gol öncesi faulleri görüyoruz. Galatasaraya da veriliyor. bunun tartışıyorlar ama neden Galatasaray Fv niye değil diyor arkadaş. okeeeeeyyyyy

yanıt19
yanıt42
Muslum Aslan:

Tam bir GS taraftarı. Olayın haksızlığı hukuksuzluğu saibesi ni değil. Hemen rakibe çamur atmak. Genetik böyle olunca birşey yapamıyor insan. Siz sabaha kadar konuşun fenerin lehine miy miy miy devam eder

yanıt39
yanıt15
Çınar Saraç:

Şike yapan ilk takım Galatasaray ve son takım da onlar olur zaten, adamlar şikeyi icat etti yaaa her maçları böyle

285
124
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

bu hakemin yönettiği 8 maçı malum takım kazanmış.normal mi?

234
49
yanıtYanıtla
SMMM:

DOLAYLI HİMMET

207
56
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title