Haberler

Bu İşte Bir Terslik Var

Güncelleme:

Genelde yardım alan taraf olan öğrenciler, Manisa'da kentin iki takımına maç başı prim verecek.

Manisa Valiliği tarafından başlatılan "251 Bin Dev Öğrenci Projesi"nin yürütme kurulunda yer alan öğrenciler, kentin futboldaki 2 temsilcisi Manisaspor ve Akhisar Belediyespor'a, son 9 haftada kazanacakları her maç için 5'er bin TL prim verme kararı aldı.

Bu amaçla hazırlanan protokol, öğrencilerin yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve Manisaspor Başkanı Emre Hasgör'in katıldığı törende imzalandı. Vilayet'in brifing salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Daşöz, öğrencilerin liglerin bitimine 9 hafta kala, biri şampiyonluk, diğeri ligde kalma mücadelesi veren iki takımı destek olmak istediğini belirterek şöyle dedi:

"Öğrenciler, bu proje kapsamında sadece kitap satıp, inşaat yaptırmıyor. Spora da destek oluyorlar. Bu kapsamda, kentimizin iki güzide kulübüne omuz verme gayreti içine girdiler. Son 9 haftada takımların elde edecekleri galibiyeti 5'er bin TL ile ödüllendirecekler."

Öğrencilerin söz konusu parayı proje bütçesinden karşılayacağı bildirilirken, "Rakam önemli değil. Bizim için bu davranışın manevi anlamı büyük" diyen Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, "Böyle örnek bir protokole imza atmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öğrenciler bize güç verdi. Manisaspor'la aramızda asla soğukluk yok. Sadece tatlı bir rekabet var. Bu rekabeti, önümüzde sezon Süper Lig'de birlikte oynayacağımız maçlarda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Manisaspor Başkanı Emre Hasgör ise kampanyanın tüm Manisa'ya örnek olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:

"Manisaspor'un başarısı için bu kentin takımına sahip çıkması lazım. Manisa'da oynanan bir maçta Galatasaraylılar tribünleri doldurduğu zaman, benim içim yanıyor. Biz Manisalıyız. Akhisar Belediyespor ve Manisaspor bu şehrin takımı. Bu ruhla takımıza destek çıkalım. Ben Akhisar'ın ligde kalacağına, Manisaspor'un da yeniden Süper Lig'e çıkacağına inanıyorum."

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ise öğrencilerin yaptığı jestin iki takıma da moral vereceğini söyledi. Hamzaoğlu, kalan haftalarda Akhisar ve Manisaspor'un her maçına 5 bin öğrencinin gelip futbolcu ağabeylerine destek olmasını isterken öneriye sıcak bakan Vali Daşöz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne her maça 5 bin öğrenci gönderilmesi için talimat verdi. Konuşmaların ardından projenin öğrenciler ve iki kulübün başkanı protokole imza attılar.

FOOĞRAF - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Akhisar Belediyespor Hamza Hamzaoğlu İbrahim Daşöz Manisaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title