Haberler

Volkswagen üretimi durdurdu mu? Üretimler neden durdu, devam edecek mi?

Güncelleme:

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Almanya ve bazı ülkelerdeki fabrikalarında üretimi durdurdu. Merak edilenler arasında ise Volkswagen üretimi durdurdu mu? Üretimler neden durdu, devam edecek mi? soruları yer aldı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in üretimleri durdurmasının ardından sebebi merak edildi. Arama motorlarında ise Volkswagen üretimi durdurdu mu? Üretimler neden durdu, devam edecek mi? soruları araştırıldı.

VOLKSWAGEN ÜRETİMİ DURDURDU MU?

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Almanya ve bazı diğer ülkelerdeki fabrikalarında, bilgisayar sistemlerinin arızalanması nedeniyle üretimi olarak durdurdu. Şirket, arızanın kökenini tespit etmek amacıyla bir kriz masası oluşturdu.

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Volkswagen'in genel merkezi olan Wolfsburg'daki tesisinde, "bilgisayar sistemi ağında" bir kesinti tespit edildi. Ağdaki kesinti, dün öğle saatlerinden beri devam ederken, şirketin Almanya'daki 4 araç fabrikasında üretim askıya alındı.

Volkswagen üretimi durdurdu mu? Üretimler neden durdu, devam edecek mi?VOLKSWAGEN

KRİZ MASASI KURULDU

Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'deki parça fabrikaları da söz konusu bilgisayar sistemindeki arızadan etkilendi. Şirket Sözcüsü, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da söz konusu sistem arızasından etkilendiğini aktararak, arızanın kaynağını araştırmak için kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Sözcü, siber saldırı ihtimalini de dışladı.

DİĞER ÜLKELERDEKİ FABRİKALAR DA ETKİLENDİ

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberinde, söz konusu arızanın yalnızca Almanya ile sınırlı olmadığı, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarının da etkilendiği ifade edildi.

Volkswagen'in ofislerindeki bilgisayarlarda, e-posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı da haberde belirtildi.

Volkswagen üretimi durdurdu mu? Üretimler neden durdu, devam edecek mi?VOLKSWAGEN

TOYOTA'NIN ÜRETİM SİSTEMİ DE ARIZALANMIŞTI

Dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota da ağustosta üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 4 tesisindeki 28 montaj bandında bütün operasyonları durdurmak zorunda kalmıştı. Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğramasının ardından Mart 2022'de tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Toyota'nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattının tamamı etkilenmişti.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Volkswagen Almanya Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title