Haberler

Sınıra Yeniden Ypg Bayrağı Asıldı

Suriye sınırındaki YPG’ye bağlı Cizire Kantonu’na bağlı Dırbesiye Sınır Kapısı'nda daha önce indirilen YPG bayrağı bir kez daha asıldı.

Suriye sınırındaki YPG'ye bağlı Cizire Kantonu'na bağlı Dırbesiye Sınır Kapısı'nda daha önce indirilen YPG bayrağı bir kez daha asıldı.

Dırbesiye'de geçen hafta yaşanan şiddetli çatışmalar yerini iki gündür sessizliğe bırakırken, kontrolü elinde bulunduran YPG, kentin en yüksek binalarıyla sınır kapısına YPG bayrağını bir kez daha astırdı. Dırbesiye sık sık El Nusra üyelerinin saldırıların maruz kalıyor. Ancak zaman zaman atış seslerinin duyulduğu bunun da YPG ve PYD militanlarınca yapılan eğitim esnasında çıkan sesler olduğu kaydedildi. Şenyurt'ta yaşayan vatandaşlar, "Dırbesiye'de şu an için herhangi bir çatışma veya iç savaş hali oluşmadı. Daha önce asılan ancak indirilen YPG bayrakları bir kez daha asıldı. Burada güvenlik adına endişelenecek bir durum yok" dedi.

Bu arada Mardin İl Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şenyurt Jandarma Karakolu'nun çevresine daha önce tank ve füze savunma sistemlerinin yerleştirilmişti. Sınırdaki bütün gelişmelerin TSK tarafından saniye saniye gözetlendiği bildirildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cizire Kantonu Şenyurt Suriye Ypg Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title