Haberler

Seda Sayan'a 'Rehberlik Hizmeti' Cezası

Şarkıcı Seda Sayan’ın ‘Ankaralı Turgut’ olarak bilinen sanatçı Turgut Karataş’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Şarkıcı Seda Sayan'ın 'Ankaralı Turgut' olarak bilinen sanatçı Turgut Karataş'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Sayan'ın yasalara bağlı bir birey olarak yaşam tarzını geliştirmesi için 6 ay süreyle 'rehberlik hizmeti' almasına karar verildi.

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanatçı Turgut Karataş hazır bulunurken, Seda Sayan ise duruşmaya katılmadı. Karataş şikayetinin devam ettiğini belirtirken, Sayan'ın avukatı Melih Erkul ise müvekkilinin beraatını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Seda Sayan'ın iş ve çalışma hürriyetinin ihlali suçundan açılan davadan beraatına karar verdi. Mahkeme, Sayan'ın Karataş'a hakaret suçunun sabit olduğunu belirterek, bu suçtan ise 75 gün karşılığı, günlüğü 80 liradan olmak üzere toplam 6 bin lira para cezası verdi. Para cezası da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi. Mahkeme ayrıca Seda Sayan'ın, bir daha suç işleme riskinin azaltılması ve toplumda yasalara bağlı bir birey olarak yaşam tarzının geliştirilmesi için 6 ay süreyle rehberlik hizmetinden yararlandırılmasına karar verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ankaralı Turgut Seda Sayan İstanbul Karataş Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title