Haberler

Gazeteci Can Ataklı hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

18 Ağustos'ta sosyal medyada yayınlanan bir videoda Sincan Belediyesinin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleri nedeniyle gazeteci Can Ataklı hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

18 AĞUSTOS'TA YAYINLANAN VİDEO TARTIŞMA YARATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ataklı'nın 18 Ağustos'ta sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Sincan Belediyesinin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne- Çocuk Oyun Evi'nde çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yaptığının tespit edildiği belirtildi.

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK..."

Açıklamada, "5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160'ıncı maddesi uyarınca işin gerçeğinin araştırılması amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan resen soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Politika

Can Ataklı Yenikent Sincan Çocuk Bebek Hukuk Medya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title