Haberler

Kılıçdaroğlu istediği desteği alamamıştı! DSP'den kendilerini ziyaret eden AK Parti'ye yeşil ışık

Güncelleme:

Dün Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği DSP'ye bugün de AK Parti tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Görüşme sonrası Binali Yıldırım, "Bu seçimde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük. Teklifimizi ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz" dedi. DSP lideri Aksakal, "Başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Toplantımızdan sonra düşüncelerimizi bildireceğiz. Ardından AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret edeceğiz" dedi.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere adım adım yaklaşırken, partiler ve ittifaklar arasındaki ziyaretler de hız kazandı. Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret ettikten snra Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi'ne gitti.

DSP'YE BİR ZİYARET DE AK PARTİ'DEN

Kılıçdaroğlu'nun ardından DSP'ye bir ziyaret de bugün Ak Parti'den yapıldı. Ziyarete AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gitti.

Kılıçdaroğlu istediği desteği alamamıştı! DSP'den kendilerini ziyaret eden AK Parti'ye yeşil ışık

"TEKLİFİMİZİ İLETTİK"

Görüşme sonrası iki lider basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: "Sebebi ziyaretimiz malumunuz 14 Mayıs'ta bir seçim yaşayacağız. Bu seçim çerçevesinde partiler programı ile ittifakları ile milletin önüne çıktılar. Kedilerini ifade ediyorlar. DSP denince rahmetli Ecevit'i, rahmetli Erbakan'ı anmadan olmaz. Onlar Kıbrıs harekatının Fatih'leridir. Kıbrıs, ülkemize onlardan emanettir. Sayın genel başkanının da Kuzey Kıbrıs Türk bayrağını kendi bayrağımızın yanında dalgalandırması bu konuya verdiği önemin göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri ile yapılan son zirvede Kuzey Kıbrıs'ı Türk devletleri teşkilatına gözlemci olarak kabul ettirdik. 780 bin kilometrekare vatan toprağında, mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerini korumada parti programımız farklı olsa da tek varan, tek bayrak ilkelerinde aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu teyit etmiş oluyoruz. Seçimler, ülkemizin bölgede güçlü yapısının devamı ile emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını ön görüyoruz. Beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın genel başkana ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur."

Kılıçdaroğlu istediği desteği alamamıştı! DSP'den kendilerini ziyaret eden AK Parti'ye yeşil ışık

"BUGÜN AK PARTİ'Yİ ZİYARET EDECEĞİZ"

DSP lideri Aksakal ise şunları söyledi: "Bu süreçte DSP Atatürk'ün yolunda Bülent Ecevit'in ilkeleri ışığında Türk milletine hizmet etmek için ilkeli bir duruşla, dürüstlük ve şeffaflık içinde yoluna devam edecektir. DSP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması için elinden geleni yapacaktır. TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık. Saat 14.00'te başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Dünkü ve bugünkü ziyareti değerlendirip açıklama yapacağız. Toplantımızdan sonra düşüncelerimizi bildireceğiz. Ardından AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret edeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu istediği desteği alamamıştı! DSP'den kendilerini ziyaret eden AK Parti'ye yeşil ışık

KILIÇDAROĞLU İSTEDİĞİNİ ALAMAMIŞTI

Dün Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası DSP Genel Başkanı Önder Aksakal', "Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlara DSP elbette ki Türk milletinin hassasiyetiyle gerektiği karşılığı her zaman vermiştir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum." demişti.

Kılıçdaroğlu dünkü ziyarette istediği desteği alamamıştı! DSP'ye bugün de AK Parti gitti

AKILLARA BULDAN'IN SÖZLERİ GELDİ

Aksakal'ın sözleri cumhuriyet için "100 yıllık bir yıkım süreci" diyen HDP'li Pervin Buldan'a gönderme olarak yorumlandı. Aksakal'ın açıklamaları, HDP'li Pervin Buldan'ın "Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz" ifadelerini akıllara getirdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Millet İttifakı AK Parti Dsp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

Mehmet Kısaoğlu:

Vatanseverim diyenler eğer yalan atmiyorsaniz bunu iyi okuyun. Amerikayı seviyor musun PKK yi seviyor musun yunani seviyor musun eğer cevabın hayırsa bunların tümü var gücüyle millet ittifakini destekliyor eğer hala millet ittifakı diyorsan ya yalancısın ya da başka bir şey onu yazamıyorum.

193
207
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çok doğru yazmışsın. Millet ittifakı madem ülkeyi kurtaracak. Neden tüm Türkiye düşmanları bunların kazanmasını istiyor.

yanıt77
yanıt68
ERKAN :

ara gazla seçime gitmeyeceğiz

yanıt31
yanıt30
Ercan akdeniz:

HDP'nin söylemlerini görmemek için kafasını kuma sokup CHP ye oy verenlere ne ad verilir?

223
169
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

Hdp den başka yapacak siyaset kalmadı elinizde ekonomi dipte siz hala ötekileştirme ile oy devşirme peşindesiniz

yanıt38
yanıt44
halit kaktüs:

Cengiz Ayhan, neyin ötekileştirmesi pardon. Sırrı Sakık'ın açıklamalarını görmedin sanırım, adamlar Apoya özgürlük diyor, Kılıçdaroğlu özerklik diyor halen neyin peşindesin. Kafanı kumdan çıkar artık.

yanıt38
yanıt22
Zamanla Akıllanan Adam:

HDP İLE AYNI ADAYA OY VERMEYİ İÇİNE SİNDİRENLER DÜŞÜNSÜN

201
122
yanıtYanıtla
Medeni Bingöl:

DSP liler Ecevitin yolunda gidiyorlarmis Ecevitin Merve Kavakciya olan tepkisini Ne tez unuttular Anlasilan DSP liler Ecevitin yolunda degillerde Cikar yolunu almislar

167
115
yanıtYanıtla
Murat Doğan:

Pkk nın yolunda gitmekten iyidir

yanıt65
yanıt26
Zulkarneyn :

Adam delikanlılı adammış,ulkemizi emperyalist güçlerin isteklerine gore terorist gruplarla bolme arzusu olanlarla ittifak icerisine girecek degiliz dedi, Kılıçdaroğlunun yuzune

157
103
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title