Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı: Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor

Güncelleme:

Partisinin Aksaray mitinginde enflasyonla mücadele vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesi ile elimiz rahatlayacak. Öncelik enflasyonu düşürmek. Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Aksaray'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair dikkat çeken mesajlar verdi. Konuşmasında enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesi ile elimiz rahatlayacak. Öncelik enflasyonu düşürmek. Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Sevgili Aksaraylılar, kıymetli hanımefendiler, gençler, aziz kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Medeniyet mirasımıza sahip çıkmasıyla her gelişimizde bu eşsiz şehre kalbimizi bırakıyoruz. Aksaray gönlümüzün baş köşesinde yer alıyor. Aksaray her zamanki gibi inşallah rekoru da kıracak. Aksaray'ın bize olan sevgisinden zerre şüphemiz yok. Geçtiğimiz yılki seçimlerde coşkunuzu sandığa yansıttınız. Verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Aksaray aslan gibi kükreyerek dost gönüllere huzur düşman gönüllere korku verdi. Yanımızda yer aldığınız için Aksaray'a teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı: Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor

"ÖNCELİK ENFLASYONU DÜŞÜRMEK"

Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe bize durmak, duraksamak yok. Milletimize sözümüzü hep yerine getirdik. 21 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Üretimde, büyümede tarihimizin en iyi seviyesini gördük. Savaşların, krizlerin olumsuz etkilerini göğüslüyoruz. Can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerimizin ikramiyelerinde de aynı şekilde yüzde 50 artışa gittik. Son olarak, banka promosyon ödemelerini 8 ilâ 12 bin lira arasına yükselttik. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesi ile elimiz rahatlayacak. Öncelik enflasyonu düşürmek. Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz.

"KARAMSARLIK BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR"

Bugün katılım ne kadar diye sordum, 35 bin... Aksaray'a da bu yakışır. Zaten Aksaray bunun dışında kabul etmek. Hep birlikte sabredeceğiz. Ülkemizin gücünden ve potansiyelinden rahatsız olanlar muhalefeti de kullanarak milletimizi karamsarlık bataklığına sürüklemek istiyor. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar. FETÖ'den PKK'ya terör örgütlerinin saldırılarına karşı koyarken gördük bu oyunu. Geçmişte Türkiye'yi nasıl 2023'e hazırladıysak şimdi de fazlasını yaparak Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı: Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor

"TÜRKİYE'Yİ 2 KAT DAHA BÜYÜTECEĞİZ"

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Türkiye'yi 2 kat daha büyüteceğiz. Sadece belediye başkanları seçmekle kalmayacaksınız, diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız. Aksaray'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mısınız? Bayram gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum.

"EKONOMİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Pazar gününe kadar durmak yok, yola devam. Dünya ile yarış halindeyiz ancak istediğimiz yerde değiliz. Başarmamız gereken çok mücadele var. Bir yanımızda Rusya Ukrayna savaşı alevlenerek sürüyor. Diğer yandan Gazze'deki vahşet giderek derinleşiyor. Uluslararası kuruluşların kimseye hayrının dokunmadığına şahit oluyoruz. Son 10 yıldaki maruz kaldığımız sayısız saldırı ile bu felaket tablosuna çekilmek isteniyoruz. Beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz için badireleri atlatarak bu günlere geldik. Bir takım muhterislerin keyfi öyle istiyor diye şimdi pes edemeyiz. Tam tersine mücadele bayrağını daha yukarıya taşıma vaktidir. Devletimizi daha da güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile yapımıza sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Medeniyet mirasımıza daha sıkı sahip çıkacağız. Hep ileri gideceğiz, büyüyeceğiz. Önümüzdeki asrı kendi çağımız yapmakta kararlıyız.

Son 21 yılda Aksaray'a 88 milyar liralık yatırım yaptık. Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz, yerel yönetimlerle le ele vererek hizmetlerimizi beldelerimize kadar ulaştıracağız."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Aksaray Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (151)

ORHAN GÜVEN:

Bir günde mitinglere milyarlarca lira harcarsan olacağı budur.

1239
73
yanıtYanıtla
Ömer:

Bu millet perişan olmaya layık.

yanıt42
yanıt2
faruk merttürk:

Kendi yerken sorun yok.

yanıt538
yanıt40
sade vatandaş:

eksik söyledin harcadığı halkın milyarları

yanıt527
yanıt30
Güray Dilli :

İtibardan tasarruf olmaz diyerek vatandaşın parasını harcamak buna denir. Cebinden vermiyor herhalde .Kamu harcamalarından kısma , lüks merakın dan vazgeçme , üretme , para basarak ödeme yap , enflasyonu coştur , sonra da ne verirsek verelim dipsiz kuyuda kayboluyor de. Ben mi yaptım bunları..

yanıt555
yanıt27
Alkurt:

ORHAN COK HAKLISIN,..AH CUMHURBASKANIM, NEDIR O TÜM PARTILERIN MITING ARABALARI CANGIR CANGIR BAGIRIYORLAR, NEDIR O TÜM SOKAKLARA BELKI MILIYONLARI BULAN HER PARTININ AFIŞLERI, BUNLARIN HEPSI HEM ISRAF HEM GÜRÜLTÜ KIRLILIGI HEM CEVRE KIRLILIGI.YAZIK YA

yanıt24
yanıt0
Nuri Aga:

Az önce Kurum'un yeni reklam filmi yayınlandı. Türkiye saatiyle aynı anda tüm ama tüm TV kanallarında. Halk TV hariç. Tüm Tv kanalları yayın kesti. Değirmenin suyu...

yanıt39
yanıt1
Tutankamon Hoca:

Alım gücünü düşürerek enflasyonu onlersin başka türlü zor ne verirsen ver dipsiz kuyu doğru tespit

yanıt7
yanıt2
Sefa Altun:

SONUNDA HAYAT PAHALILIK DONEMİ HATIRLANDI,AMA GEC OLDU....OY İCİN GERÇEKLERLE YÜZYÜZE KALDILAR MAALESEF...

890
37
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Kendisi ekonomist Allahtan. Yoksa halimiz nolurdu :)

yanıt484
yanıt26
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title