Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Katar'a Her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" -"Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak, onlara gıda yardımında bulunmak, onlara gıda ihraç etmek, ilaç vesaire ihraç etmekten dolayı rahatsız olanlar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

-" Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak, onlara gıda yardımında bulunmak, onlara gıda ihraç etmek, ilaç vesaire ihraç etmekten dolayı rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın, biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

-"Körfez'deki dostlarımıza sesleniyorum, Amerika'nın Katar'daki üssü sizi neden rahatsız etmiyor. Orada başka ülkelerin üsleri neden rahatsız etmedi"

-" Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım"

-"Alma mazlumun

ANKARA (İHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Teşkilatı tarafından Yenikapı'da düzenlenen iftar programına katıldı.

Katar'a yapılan terör eleştirileri ile ilgili açıklamalar kaydeden Erdoğan," Katar'da çeşitli hizmetler ile kurulan vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar olamaz böyle bir şey, o vakıfları bende tanıyorum biliyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine ben şahit olmadım. Biz Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız bize ne düşüyorsa biz hak yolunda destek vermeye devam edeceğiz. Bir söz var ya 'alma masumun ahını çıkar aheste aheste'. 'Efendim Katar küçük bir ülke şöyle yaparsanız böyle yaparız ha' böyle düşünme. Ne diyor rabbimiz, 'Biz nice az inanmış toplulukları inanmamış kalabalıkların üzerinde galip kıldık'. Ortada bu var. Yeni acıların yaşanmasına bölge halkına yeni külfetlerin yüklenmesine müsaade etmemeliyiz. Katar Krizini çözüme kavuşturmak için kardeşliğimizi ortak payda da buluşturmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. 13'ün üzerinde devlet ve hükümet başkanı ile görüştüm" diye konuştu.

Amerikan Dışişleri Bakanının yaptığı açıklamasına atıfta bulunan Erdoğan, "Süreci hafifletmek gibi bir açıklama yaptı. Bu ambargoyu düşürmek gibi. Ben diyorum ki bu tamamen kaldırılmalı kardeşler arasında bu olmamalı. Özellikle Suudi yönetimine benim bir ricam var. Siz körfezin en büyüğü en güçlüsüsünüz biz size Hadimu'l Harameyn eş-şerifeyn diyoruz. Siz düşmanlıkları değil özellikle siz kardeşliğin baş tacı olmalısınız. Onları bir araya getirmelisiniz. Bunu yapmalısınız bunu bekliyoruz. Niye biz bu kavgalardan bıktık. Müslümanın Müslümanı kırmasından bıktık." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Kusura Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title