Haberler

Ustura Kemal İçin 600 Kostüm Dikildi

Güncelleme:

Yakında ekranlarda olacak 'Ustura Kemal' adlı dizinin tanıtım çekimleri önceki gün Heybeliada'da yapıldı.

Yakında ekranlarda olacak 'Ustura Kemal' adlı dizinin tanıtım çekimleri önceki gün Heybeliada'da yapıldı.

1900'lerde geçen dizinin oyuncuları; Oktay Kaynarca, Emre Kınay ve Naz Elmas, çekimlerde dönem kıyafetleriyle kamera karşısına geçti.

Üç aydır hazırlıkları süren proje için 600 kostüm dikildi, dört fayton yeniden üretildi.

Haldun Sevel'in eserinden uyarlanan dönem dizisi 'Ustura Kemal' dizisini Mustafa Şevki Doğan çekiyor. Oktay Kaynarca'nın 'Ustura Kemal'i, Emre Kınay'ın İngiliz subayı Yüzbaşı Bennet'i ve Naz Elmas'ın Rum güzeli Anceli'yi oynayacağı dizinin çekimlerine ise nisanda başlanacak.

Bütçesi ile dikkat çeken dizi için 600 kostüm dikilirken 1900 model üç binek aracı, iki kamyon ve Akhisar'da 4 fayton sıfırdan üretildi. Çekimlerinin büyük kısmı Heybeliada'da yapılacak olan dizide, sokaklara Arnavut kaldırımı görüntüsü vermek için 200 metrelik dijital baskılar yapıldı.

Dizisinin Yönetmeni Mustafa Şevki Doğan'ın yaptığı açıklamaya göre dizinin konusu da şöyle ;

"Ustura Kemal, işgale karşı omuz omuza, birlikte dayanışma içerisinde yaşayan azınlıklarla birlikte bütün Osmanlı toprakları içindeki kardeş insanların, her milletten insanın hikayesi. Bu dizi sadece işgal altındaki Anadolu'nun İstanbul'un hikayesini değil ara sokaklardaki, kendi hikayelerini, çatışmalarını, kabadayı ve aşk hikayelerini anlatacak bir dizi. Bir aksiyon dizisi çekmiyoruz biz sıcak ilişkiler zincirinde insanların birbirleriyle olan dostluklarını çekeceğiz"

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mustafa Şevki Doğan Oktay Kaynarca Ustura Kemal Heybeliada Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title