Haberler

AK Parti'ye oy vermeyen 6 milyon seçmenin hangi partiyi tercih ettiği belli oldu

Güncelleme:

Metropoll Araştırma, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin 6.4 milyon oy kaybettiğini ve bu oyların hangi partilere dağıldığını açıkladı. Araştırmaya göre, AK Parti'nin kaybettiği oyların 1.3 milyonu CHP'ye, 1 milyonu YRP'ye gitmiş.

Yerel seçimlerde ciddi bir oy kaybı yaşayarak tarihinde ilk kez ikinci parti konuma düşen ve yönettiği pek çok şehri kaybeden AK Parti'ye ilişkin yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmada 31 Mart yerel seçimlerinde, 14 Mayıs milletvekilliği seçimleri arasında 6.4 milyon oy kaybeden AK Parti'nin oylarının hangi partilere gittiği belirlendi.

1.3 MİLYON OY CHP'YE 1 MİLYON OY YENİDEN REFAH'A

Sandıktan çıkan sonuçlarla birlikte CHP'nin başarısı kadar AK Parti'deki oy kaybı da dikkat çekmişti. MetroPoll Araştırma, AK Parti'nin sadece 10 ayda kaybettiği 6,4 milyon oyun hangi partilere dağıldığını yaptığı anket sonucuyla duyurdu. Araştırmada 2.3 milyon oyun 2 partiye dağılmış olduğu görüldü. Bu partiler ise 1.3 milyon oy ile CHP, 1 milyon oy ile Yeniden Refah olarak belirlendi.

AK Parti'nin oylarının nereye gittiği belli oldu! Dikkat çeken CHP ve YRP ayrıntısı

ANKETE GÖRE 3 MİLYON KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ

Anket katılımcılarına "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde hangi partiye oy verdiniz?" sorusu yöneltildi.14 Mayıs seçimlerine AK Parti'ye oy verdiğini belirten katılımcıların 18,6 milyonu yine AK Parti'ye, 12.2 milyonu ise CHP'ye oy verdiğini bildirdi. Yeniden Refah Partisi'ne oy verdiğini belirtenlerin sayısı 1 milyon olurken MHP'ye tercih edenlerin sayısı 450 bin olarak kayıtlara geçti. 3 milyon kişi ise sandığa gitmediğini veya geçersiz oy kullandığını ifade etti.

AK PARTİ'DE 10 AYDA 6.4 MİLYON OY KAYBI

Anket sonuçlarını değerlendiren Sencar, "AK Parti 14 Mayıs milletvekili seçiminde aldığı oyun yaklaşık 6.4 milyonunu 31 Mart yerel seçiminde kaybetmiş. Bunun yaklaşık 1.3 milyonu CHP'ye, 1 milyonu da YRP'ye gitmiş. 3 milyonu da sandığa gitmemiş veya oyunu iptal etmiş" dedi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

MetroPOLL AK Parti Politika Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (38)

Çavuş Kenan:

Yok enflasyon yok kira yok şu yok bu adam ne yapsın kardeşim kriz dünyada var şükür edin başkası gelse çok mu iyi olacak hiç zannetmiyorum.

286
905
yanıtYanıtla
Ahmet Hakan:

hangi ülkede kriz var Türkiye hariç aşiret lideri dediğiniz kuzey ırak Kürt bölgesinde bile enflasyon sıfır sıfır sıfır

yanıt444
yanıt121
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Çavuş dünyadan haberin yok. Avrupa'da Amerika'da enflasyon yıllık yüzde 5. Bizim ülkede aylık yüzde 5.

yanıt374
yanıt55
Seyit Keşli:

Avrupada en yüksek enflasyon bizde %70 oda resmi açıklanan gerçeği daha fazla olduğunu herkes biliyor. bizden sonraki ikinci sıradaki ülkenin enflasyonu sadece %7 çavuş Kenan bilerek mi konuşuyorsun neyin kafasını yaşıyorsunuz Almanya bizi kıskanıyor mu yoksa

yanıt217
yanıt27
meko:

Bu yaşa gelmişsin bir kere bile tatile çıkmamışsın,bir kere bile sinemaya tiyatroya gitmemişsin,bir kere bile sahile inip yürümüş değilsin, akşama kadar bir çay parası vermemek için meydanlarda bankta oturursun, bırak yurt dışına çıkmayı hayalini bile kuramayan istiyorki herkes kendi gibi yaşasın.sen hayata kalmayı ölmemek zanediyorsun birader.

yanıt232
yanıt38
Realist:

Krizin ciktigi yer çin, krizi aştılar. Rusya savaşta, krizi bu denli yaşamiyor.

yanıt144
yanıt15
Nuri Aga:

Çavış bizimle egleniyyyyy.

yanıt115
yanıt13
Turan Şahin:

çavuş kenan, senin aklın başındamı,

yanıt63
yanıt3
Aytekin Balpınar:

Şükür niye edelim kardeşim,adamlar kral gibi yaşıyor,millet ekmek bulamıyor.adam ne yapsınmış,zengin için çalışmasın yeter

232
44
yanıtYanıtla
Muratsa:

herkez de sandiğa gitti ve dersinizi verdi yenince milletin iradesi yenilince millet sandiga gitmedi .

191
43
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title