Haberler

Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı

Güncelleme:

RTÜK'ün Kızıl Goncalar dizisinde verdiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. RTÜK'ün "Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve FOX TV, karşı dava açtı.

Yayınlandığı ilk bölümden beri tepkilerin odağında olan RTÜK tarafından soruşturma başlatılan Kızıl Goncalar dizisine 9 milyon TL'lik para cezası ve 2 kez yayın durdurma cezası verdiği ortaya çıktı. RTÜK'ün cezasına karşı çıkan FOX TV ve dizinin yapım şirketi Gold Film, karşı dava açtı.

İKİ KOLDAN DAVA AÇIYORLAR

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, RTÜK'ün verdiği cezanın gerekçesi yayıncı kuruluş FOX'un sahibi olan Huzur Radyo TV Anonim Şirketi'ne tebliğ edildi. RTÜK'ün diziye kestiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. RTÜK'ün "Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı belirtilen Kızıl Goncalar için hem FOX, hem de yapım şirketi Gold Film yasal yollara başvurdu. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar mahkemeden "yürütmenin durdurulması" kararı alınamazsa "Kızıl Goncalar"ın yılbaşı tatili sonrası 8 Ocak'taki 3. Bölümü ekrana gelmeyecek.

KIZIL GONCALAR'IN KONUSU NE?

Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz'in paylaştığı Kızıl Goncalar dizisiseküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı

Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Kızıl Goncalar Fox Tv Fox Magazin Haberler

500

Yorumlar (11)

özen66:

dizi tamamen yayından kaldırılmalıdır

113
251
yanıtYanıtla
mehmet bay:

neden ? ne halt yediğiniz ifşa ediliyor diyemi korkuyorsunuz?

yanıt185
yanıt62
Hasan Uğur:

Her koldan İslam düşmanlığı yapsalarda Galip olan Allah'tır..her nefis ölümü tadacak ve kabre girecek Rabbimize hesap verecektir Allahuekber Allahuekber Allahuekber

109
178
yanıtYanıtla
mehmet bay:

Tarikatlar çok rahatsız bu diziden.Millet görmesin ne halt yediklerini.

156
42
yanıtYanıtla
kadir mermertaş:

Gerçekten bir suç varsa tabi ki ceza kesilsin. Fakat bu diziye gelene kadar ne dizilerin ne programların durdurulması gerekiyordu.20 YILDA ÜLKENİN BU PROGRAMLARDAN ANASI AGLADI .YANDAŞ KANALLARDA SES YOK KONU FOX OLUNCA VURUN ABALIYA.( ha bu arada bende fox izlemem ama hep konuştuğumuz şey ADALET)

130
18
yanıtYanıtla
ANIL İNAL:

dizinin bariz hataları vardı. ceza alması kaçınılmaz. lakin bu ceza sadece ona değil ahlaki çöküşü tetikleyen ve kadına şiddeti ciddi bir şekilde konu olarak kullanan, şiddetin görülmemiş boyutta hallerini tv de sergileyen tüm dizilere yapılmalıdır. sadece bu dizi değil tüm dizi yapımcıları amacınız ne... ülkemiz insanlarını bölmeye ayrıştırmaya, ahlaksızlaştırmak için size ne vaadediyorlar çok merak ediyorum.

97
29
yanıtYanıtla
Muhammed AY:

Dizilerin saçmalık olduğunu düşünen biri olarak ve her dizinin altında bir kötülük olduğunu düşünen biri olarak son derece güzel bir dizi kardeşlerim dizisinde liseli kızın kantinci sevgilisi oluyor ona itiraz eden yok

74
9
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

TARIKAT VE CEMAATLERIN IC YUZU ORTAYA CIKINCA KALDIRAMADILAR..

52
10
yanıtYanıtla
ilhan:

Rtük hata yapıyor. Sansüre hayır.

25
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ATATÜRK SAĞ OLSAYDI O RÜTÜKTEKİLERE DEVRİM KANUNLARINA İHTİLAFTAN AYKIRI HAREKET ETMEKTEN USTURUPLU BİR CEZA KESERDİ MEYDANI BOŞ BULMUŞLAR İSTEDİKLERİ GİBİ AT KOŞTURUYORLAR

12
12
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title