Haberler

Usta oyuncu Ahmet Mekin'in eşi yaşamını yitirdi

Güncelleme:

"Sevgi emekti" sözüyle akıllara kazınan usta oyuncu Ahmet Mekin'in 63 yıllık hayat arkadaşı 82 yaşındaki Şükran Kurteli, bu sabah hayatını kaybetti. Eşini hastalığında bir an olsun yalnız bırakmayan Mekin, ölüm haberiyle yıkıldı.

Türk sinemasının emektar oyuncularından, 'Altın Portakal' ödüllü Ahmet Mekin'in (Kurteli) (88), kanser tedavisi gören 63 yıllık hayat arkadaşı oyuncu Kumral Şükran Kurteli (82), bu sabah hastanede hayatını kaybetti.

ÖLÜM HABERİYLE YIKILDI

Türk sinemasının efsane jönlerinden Ahmet Mekin'in 63 yıllık eşi Kumral Şükran Kurteli, 2,5 aydır tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde onkoloji bölümünde hayata gözlerini yumdu. Eşinin saat 08.00'de yaşamını yitirdiğini öğrenen Mekin, hastaneye geldi. Hastalığından bu yana eşinin başından ayrılmayan Mekin, acı haberle sarsıldı. Kumral Şükran Kurteli'nin cenazesi bugün uçakla Balıkesir'e gönderilecek. Erdek ilçesinde düzenlenecek tören sonrası cenaze burada toprağa verilecek.

2 HAFTA ÖNCE EŞİNE ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Ahmet Mekin, kendisi gibi oyuncu olan eşi için 2 hafta önce verdiği röportajda "1957 yılında eşim Avrupa'da Orhan Kemal'in romanından uyarlanan 'Suçlu' filmi ile uğraşıyordu. O tarihlerde tanıştık. Birlikte yaşamaya karar verdik ve eşim o tarihten itibaren oyunculuk yapmayacağını söyledi. Neden diye sordum, 'Evlilikte, beraber oyunculuk olmuyor' dedi. O tarihten sonra da sinemaya dönmedi. Bu nedenle 63 yıl süren evliliğimizi o ayakta tuttu. Hem de aslan gibi devam ettirdi. Torunlarımız evlenmeye başladı, çevremiz genişledi ancak bu hastalık bizi çok üzdü" diye röportaj vermişti.

"CAN YOLDAŞIMI KAYBETTİM"

Hastanede çok üzgün olduğu gözlenen Ahmet Mekin, "65 yıllık eşimi kaybetmek çok tarifsiz acı. Ben tüm hazırlığımı kendi ölümüm üzerine yapmıştım. Ne diyeyim, ne söyleyeyim? Hepimizin anasıydı. Çocuklarımın, torunlarımın, hepimizin anasıydı. Can yoldaşımı kaybettim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Ahmet Mekin Haberler

500

Yorumlar (29)

Berkyaruk:

ALLAH rahmet eylesin

31
1
yanıtYanıtla
METEHAN:

Ahmet Mekin çok değerli ve çok sevdiğim bir sanatçıdır Allah kendisine sabır versin eşine Allah rahmet eylesin

25
1
yanıtYanıtla
Zühtü:

Amin...

yanıt6
yanıt1
KUZEYİN UŞAĞI:

ALLAH rahmet etsin. mekanı cennet olsun inşallah. başınız sağ olsun AHMET bey. . .

15
1
yanıtYanıtla
Zühtü:

Amin... Allah rahmet eylesin.

yanıt4
yanıt1
KUZEYİN UŞAĞI:

ZÜHTÜ kardeşim, teşekkürler, bil mukabele, hayırlı günler dilerim. kal sağlıcakla inşallah. .

yanıt1
yanıt0
Erol Mehmet YIldız:

Sevgi emekti sözünün eri?

14
1
yanıtYanıtla
CEVAP:

AL YAZMALIM DA OYNUYORDU KENDİSİ

yanıt4
yanıt0
YORUMSUZ:

ALLAH''DAN RAHMET DİLİYORUM

13
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

allah rahmet eylesin

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title