Haberler

Kraliyet Concertgebouw Orkestrası İstanbul'da

Güncelleme:

Lorin Maazel yönetimindeki dünyanın en önemli senfoni orkestralarından Kraliyet Concertgebouw Orkestrası İstanbul'da.

İKSV tarafından, Hollanda Kraliyeti desteğiyle düzenlenecek Lorin Maazel yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konseri, Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima'nın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Saat 20.00'de başlayacak konser programında, Peter van Anrooy'un Piet Hein Rhapsody, Sergei Prokofiev'in Romeo ve Juliet Süiti'nden bölümler ve Piotr Ilyich Tchaikovsky'nin Op. 36 numaralı Fa minör 4. Senfoni'si yer alıyor.

50 yıldan uzun zamandır dünyanın en saygın ve aranılan şeflerinden biri olan Lorin Maazel, harika çocuk olarak, eğitimine yedi yaşında başladı, ilk konserini sekiz yaşında verdi, NBC Senfoni Orkestrası'nı on bir yaşında yönetti ve 12 yaşında Amerika turnesine çıktı. Dünyanın en iyi orkestraları arasında sayılan Cleveland, Pitsburgh Senfoni, New York Filarmoni, Arturo Toscanini Filarmoni ve Valencia Orkestralarının Müzik direktörlüğü ile Viyana Devlet Operası, Bavyera Radyo Senfoni ve Münih Filarmoni Orkestralarının sürekli şeflik görevini üstlenen Maazel, son yıllarda bestecilik yönüyle de adından söz ettiriyor. George Orwell'in romanı üzerine bestelediği 1984 adlı operası dünyanın önemli operaevlerinde sahnelenmeye devam ediyor.

Her biri virtüöz 120 müzisyenden oluşan Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, kurulduğu 1888 yılından bu yana Strauss, Mahler, Debussy ve Stravinsky gibi pek çok önemli besteci tarafından yönetildi. Mahler geleneğini, Mahler'in orkestrayı kendi yönettiği konserlerde benimseyen orkestra 2004'te şef Mariss Jansons'un orkestra şefi olmasıyla, Mahler, Bruckner ve Richard Strauss'un yanı sıra repertuarına Shostakovich ve Messiaen gibi belli başlı 20. yüzyıl bestecilerini de ekledi.

BBC Music Magazine tarafından verilen müzik ödüllerinde 2007 yılının en iyi orkestrası seçilen Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, aynı yıl şef Mariss Jansons yönetiminde 35. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserini vermek üzere İstanbul'a da gelmişti.

Konser biletleri için elinizi çabuk tutun

Bazı kategorileri tükenmek üzere olan şef Lorin Maazel yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konserinin biletleri, Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve İKSV'den (10.00–18.00 saatleri arasında; Pazar günleri hariç) temin edilebilir. Konserin bilet fiyatları 250 TL, 200 TL, 175 TL, 150 TL, 90 TL ve 30 TL (öğrenci). Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli ve Lale Kart üyeleri, %25'e varan özel indirimden yararlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Hollanda Biletix Mahler Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title