Haberler

Karşıyaka Belediyesi, Barış Manço'yu Büst ile Ölümsüzleştiriyor

Güncelleme:

Karşıyaka Belediyesi, Barış Manço'yu 1997 yılında unutulmaz bir konser verdiği Karşıyaka sahilinde açacağı büst ile ölümsüzleştiriyor. Büst, 27 Ekim Cuma günü açılacak.

Karşıyaka Belediyesi, Barış Manço'yu 1997 yılında unutulmaz bir konser verdiği Karşıyaka sahilinde açacağı büst ile ölümsüzleştiriyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay "7'den 77'ye herkesi kucaklayan; sanatını barış ve hoşgörü gibi değerlerle bütünleştiren Barış Manço'yu, kentimizde gururla ölümsüzleştireceğiz" dedi.

Anadolu rock müziğinin öncülerinden, usta şarkıcı besteci, söz yazarı, televizyon programcısı ve kültür elçisi Barış Manço, doğumunun 80. yılı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünde Karşıyaka'da ölümsüzleşecek. Karşıyaka Belediyesi tarafından usta heykeltıraş Ahmet Uzun'a hazırlatılan Barış Manço Büstü, 27 Ekim Cuma günü saat 17.00'da Karşıyaka İskele Tramvay Durağı arkasındaki alanda törenle açılacak.

"FAHRİ HEMŞEHRİNİZİM"

Barış Manço, büstün konulacağı alanda 1997'nin Eylül ayında Kurtalan Ekspres ile muhteşem bir konsere imza atmıştı. Karşıyakalılar ile birlikte Kaf Sin Kaf çeken Manço, "Biz Karşıyaka'ya iç güveysi damat verdik, buradan gelin aldık. Hatta sevgili Belediye Başkanımız geçen sene bana Karşıyaka'nın fahri hemşehriliğini verdi. Ben de büyük bir onurla kabul ettim" diyerek, Kemal Baysak'a teşekkür etmişti. O unutulmaz günün anısına, Barış Manço Büstü'nün aynı alana konulması kararlaştırılırken, açılış tarihi de özellikle 29 Ekim haftası olarak belirlendi.

ELLERİNDE GÜVERCİNLER…

Barış Manço, Cumhuriyet'in 100. yaşı için 50 sene önce bestelediği eserini, vakti geldiğinde sahnede senfoni orkestrası eşliğinde seslendirmeyi hayal ediyordu. Sanatçının 80 yaşında gerçekleştirmeyi planladığı bu hayal yarım kaldı ancak Karşıyaka Belediyesi, 100. yıl coşkusunu usta sanatçının anısıyla birlikte yaşamakı ve yaşatmak için harekete geçti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manço'nun ailesi ile yaptığı görüşme sonucunda büst projesini başlattı ve usta ellere emanet etti. 2.5 aylık bir çalışmayla büstü tamamlayan heykeltıraş Ahmet Uzun, "Bronz görünümlü büst 1.2 metre, kaidesiyle birlikte 2.40 metre uzunluğunda. Sanatçıyla özdeşleşen sevgi diline ve adına ithafen ellerinde güvercinlerle tasvir ettim. Dilerim tüm sevenleri beğenir" dedi.

YOL ARKADAŞLARI GELİYOR

Büstün açılışı için geri sayım başlarken; eşi Lale Manço Ahıskalı, menajeri Tamer Şahin, Kurtalan Ekspres'ten Recep Işık, Eser Taşkıran, Cihangir Akkuzu ve Ahmet Güvenç gibi sanatçının yaşamında önemli yeri olan isimler de törene katılacak. 26 yıl önceki Karşıyaka konserinin ve yol arkadaşlarının mesajlarını içeren görüntüleri ile anı afişi de konuklarla paylaşılacak. Ayrıca alanda, Kurtalan Ekspres'in hayata veda eden diğer üyeleri Paula Van Der Valk Işık ve Bahadır Akkuzu'nun isimlerinin de bulunduğu hatıra panosu yer alacak.

ÇOK YAKIŞACAK

Karşıyaka'da, Barış Manço gibi büyük bir değerin anısını gururla yaşatacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Cemil Tugay "Karşıyaka; Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle, vefasıyla, kültür ve sanata gösterdiği değerle örnek bir kenttir. Bu nedenle Barış Manço Büstü, Karşıyaka'ya çok yakışacak bir eserdir. Burada, 1997 yılında o unutulmaz konserin gerçekleştiği yerde, Barış Manço'nun anısını gururla yaşatacağız. Geçmişten geleceğe köprü kurarak kent belleğine katkı sunarken, 7'den 77'ye herkesi kucaklayan; sanatını barış, sevgi ve hoşgörü gibi değerlerle bütünleştiren Barış Manço'nun örnek kimliğini nesilden nesile aktaracağız. Manço'nun 80'inci, Cumhuriyet'imizin 100. yaşını birlikte kutlayacağımız bu anlamlı buluşmaya herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Barış Manço Karşıyaka Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title