Haberler

Karaman'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Güncelleme:

Karaman'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende, yılın ahisi seçilen Abdullah Muldur'a ahilik kaftanı giydirildi ve plaket takdim edildi.

Karaman'da "36. Ahilik Haftası" kutlandı

KARAMAN - Karaman'da "36. Ahilik Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Pekoğlu ve Ticaret İl Müdürü Adem Özcan birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'e "Ahi Dostu" kaftanı, ilin ahisi olarak seçilen Abdullah Muldur'a da "Ahilik" kaftanı giydirildi. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri hep birlikte Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar mehter takımı eşliğinde düzenlenen Ahi yürüyüşüne katıldı. Buradaki kutlamalarda bir konuşma yapan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Pekoğlu, "Yıllar evvel Anadolu'ya gelen atalarımız, köylerde, kasabalarda ve şehirlerde çarşılar kurdular. Bu çarşılar istihdama ve üretime imkan sağladığı gibi, üretilenin de satılmasını kolaylaştırıyordu. Ahilik teşkilatı tarafından alışverişin doğru ve ahlaklı yapılması adına koyulan kurallar, iktisadi ve toplumsal koşulların olumlu yönde düzene girmesini sağlamıştır. Ahiler, bu kurallar çerçevesinde ürettikleriyle tarihten bu yana halkın yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamışlardır. Ahiler, var oldukları her dönemde adalet ölçüsünün ve birliğimizin manevi emniyet duvarları olmuşlardır. Türk ve İslam kültürünün yaşandığı devletlerde, yöneticilerle Ahilerin birlikte hareket ettikleri takdirde toplumsal huzuru sağladıkları ve korudukları görülmüştür. Bu başarı, aynı kültürü taşıyan devletlere de ilham kaynağı olduğundan, Ahilerin teşkilatlanmasında ve faaliyetlerinde kolaylıklar sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Mehter takımının gösterisinin ardından İlin Abdullah Ahisi Muldur ve diğer meslek gruplarındaki temsilcilere plaket ve ödülleri takdim edildi.

Törenlere Vali Sarıibrahim'in yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ahilik Haftası Karaman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title