Haberler

Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği düzenleniyor

Güncelleme:

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Karakeçili aşiretine mensup Yörükleri bir araya getirmek için her yıl düzenlenen 29. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği, 'üzüm salkımı' ve sıcak hava balonu gibi etkinliklere sahne olacak.

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Karakeçili aşiretine mensup Yörükleri bir araya getirmek için her yıl düzenlenen 29. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği, "üzüm salkımı" ve sıcak hava balonu gibi etkinliklere sahne olacak.

İlki 1995 yılında düzenlenen Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği, Karakeçili aşiretleriyle birlikte diğer Yörükleri ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen katılımcıları bir araya getirerek, örf ve adetlerin korunmasını amaçlıyor.

Karakeçili Kaymakamı Ali Can Uludağ, AA muhabirine, 2 Eylül Cumartesi günü 29'uncusunu icra edecekleri şenliğin hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Amaçlarının ilçeyi tanıtmak ve tarihi muhafaza etmek olduğuna dikkati çeken Uludağ, Karakeçilili hemşehrilerinin tamamının bu şenliğin bir paydaşı olduğunu aktardı.

Şenliğin birçok etkinliğe sahne olacağını anlatan Uludağ, şöyle konuştu:

"Mehteran, atlı okçuluk ve kılıç kalkan gösterileri, tiyatro, Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve konserimizle beraber kültürümüzü yaşatma umuduyla şenliğimizi icra edeceğiz. Tarihe meraklı olan tüm vatandaşlarımız ve Yörük Türkmenlerini ilçemize davet ediyoruz. Yine Türk Hava Kurumu sıcak hava balonu getirecek ve görsellik açısından katkı sağlayacaktır. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personeli tarafından da helikopterle 'üzüm salkımı' gösterisi gerçekleştirilecek."

Belediye Başkanı Veysel Aydemir ise Karakeçili'nin tarihinin Orta Asya'dan gelen göçlerle başladığını, ilçenin eski isminin Çukurcak olarak bilindiğini dile getirdi.

Tarihi kaynaklarda Ertuğrul alayının Kızılırmak kenarındaki Çukurcak bölgesine yerleştiği bilgisinin yer aldığını belirten Aydemir, "Ertuğrul Gazi'nin bir süre burada kaldıktan sonra Söğüt tarafına gittiği anlaşılıyor. Daha sonra farklı yerlerde yaşayan Karakeçili aşiretine bağlı insanlar burada toplanıyor ve şu anki Karakeçili oluşuyor." dedi.

Aydemir, şenlikle Türkiye'nin farklı bölgelerindeki aşirete mensup insanları bir araya getirerek örfünü, adetini ve töresini yaşatmalarını amaçladıklarını vurguladı.

Şu anda güzel bir katılım olacağı izlenimini aldıklarını dile getiren Aydemir, "Hızlı bir şekilde şenliğimize hazırlanıyoruz. Bu Karakeçili'nin bir düğünüdür. Türkiye'nin değişik yerlerindeki hemşehrilerimizi düğünümüze, toyumuza davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ertuğrul Gazi Türkiye Turizm Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title