Haberler

Gözlerini Kapatıp Bastonlarla Yürüdüler

Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi ve vatandaş, engellilere destek için gözleri kapalı olarak bastonla yürüyüş gerçekleştirdi.

Erzurum'da bir grup üniversite öğrencisi ve vatandaş, engellilere destek için gözleri kapalı olarak bastonla yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile Türkiye Beyazay Derneği Erzurum Şubesince düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler, Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplandı.

Ellerindeki baston yardımıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar gözlerini kapatarak yürümeye çalışan gruba çevredeki vatandaşlar da katıldı.

"İnsanlar duyarlı davransın"

Türkiye Beyazay Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Ömer Onay, burada yaptığı konuşmada, 10-16 Mayıs'ın Engelliler Haftası olduğunu hatırlattı.

Bu hafta nedeniyle farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için öğrenciler ile yürüyüş yaptıklarını anlatan Onay, "Sadece bu hafta değil, her zaman engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için yürüyüş yaptık. Her insan bir engelli adayıdır, engellileri yolda gördüklerinde insanlarımız daha duyarlı davransın ve yardımsever olsunlar." dedi.

Öğrenciler adına konuşan Fatma Dalkıran da yaklaşık 2 aydır söz konusu yürüyüş için çalışma yaptıklarını belirtti.

İnsanların engellilere her alanda destek vermesi gerektiğini vurgulayan Dalkıran, "İnsanlara küçük bir soru sormak isterdim; hiç 2 metre yolu gözü kapalı yürümeye çalıştınız mı veya gözü kapalı olarak işinizi halletmeye çalıştınız mı? Bu haftanın önemine binaen hepimiz birer engelli adayıyız bunu belirtmek isterim. Engel olmak yerine bu durumun farkına varıp engellilere yardımcı olabiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Atatürk Üniversitesi Lalapaşa Erzurum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title