Haberler

Fotoğraf Sanatçısı Şengül Bekmez'in Gözünden Hollanda

Güncelleme:

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ne bu ay "mutlu çocukların ülkesi" olarak tanımlanan Hollanda konuk oluyor.

Satranç Müzesi Kurucusu Akın Gökyay, " Hollanda, adımınızı atar atmaz mutluluk hissine kapılacağınız topraklar… Müze'de bulunan satranç takımları çizgilerini de incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız" dedi.

Satranç Müzesi, Jamaika, Küba, Hindistan gibi renkli ülkelerin ardından Hollanda ile fotoğraf söyleşilerine devam ediyor. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği(AFSAD) ile birlikte gerçekleştirilen fotoğraf söyleşileri, dünyanın farklı kültürlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. 15 Kasım Cuma günü saat 19.00'da gerçekleşecek söyleşiye ilişkin konuşan AFSAD üyesi ve fotoğraf sanatçısı Şengül Bekmez, "Bu ülkede koyunlar bile mutlu. Ben de mutluluğun fotoğrafını Satranç Müzesi'nde sunacağım" dedi. Bekmez, şunları söyledi:

"MUHTEŞEM BİR AMBİYANS YAKALAYACAĞIZ"

"Geçtiğimiz yıl Nisan aylarında Hollanda'yı ziyaret ettim. Bisikletleri, rengarenk laleleri ve mutlu insanları sıkça görebildiğiniz dümdüz bir ülke düşünün… İşte orası Hollanda! Çok sakin… İnsanların birbirine tolerans gösterdiği ve gülümseyerek baktığı huzurlu bir hava hakim. Fotoğraf açısından hiç sıkıntı çekmedim. Hem ziyaret ettiğim zaman dilimi uygundu hem de gezdiğim ülke fotoğraf açısından oldukça zengindi. Ben daha çok doğayı ve sokakları fotoğrafladım.

Benim için müzede söyleşi yapmak ilk kez yaşayacağım bir deneyim olacak. Hollanda'ya ait satranç takımları bir yanda diğer yanda fotoğraflar muhteşem bir ambiyans yakalayacağımızdan eminim. Bu keyifli söyleşide ufak bir gezinti için Hollanda'ya gidip geleceğiz diyebilirim."

AKIN GÖKYAY: "FOTOĞRAF SÖYLEŞİLERİNE BAŞKENT'İN İHTİYACI VARDI"

Fotoğraf söyleşileri ile Ankaralıların kültür sanat hayatına yön verdiklerinin altını çizen Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucusu Akın Gökyay da şu ifadelere yer verdi:

"Başkentimizin böyle önemli bir etkinliğe ihtiyacı vardı diye düşünüyorum. Dünyayı gezip görmek çok ayrıcalıklı bir durum elbette… Fakat bu ayrıcalıkları diğer insanlarla paylaşmazsak, pek faydalı bir şey de yapmamış oluruz. Hollanda temalı fotoğraf söyleşisinde ben izlenimlerimi, değerli sanatçımız ise fotoğraflarını misafirlerimiz ile paylaşacak. Her ay farklı bir ülke, müzemizde konuk oluyor. Hollanda söyleşimizi, ben de heyecanla bekliyor ve tüm Ankaralıları müzemize davet ediyorum."




Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Hollanda Jamaika Küba Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title