Haberler

Aziz Eusthatios Kilisesi İncesu Kent Müzesi Olarak Hizmet Verecek

Güncelleme:

Kayseri'nin İncesu ilçesinde bulunan Aziz Eusthatios Kilisesi, İncesu Kent Müzesi olarak hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, restorasyon çalışmalarını denetledi ve sona yaklaşıldığını belirtti. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise Büyükkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Aziz Eusthatios Kilisesi, İncesu Kent Müzesi olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin destekleriyle Bulgurcu Mahallesi'nde restorasyonu devam eden ve İncesu Kent Müzesi'ne dönüştürülecek Aziz Eusthatios Kilisesi'nde incelemede bulundu.

Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem'den son durum hakkında bilgi alan Büyükkılıç, restorasyon ekibine kolaylık diledi.

Burada açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, Kapadokya'nın kapılarından biri olan İncesu'da devam eden çalışmaları denetlediklerini, restorasyon çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirtti.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek de desteklerinden dolayı Büyükkılıç'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Memduh Büyükkılıç Mustafa İlmek Kayseri İncesu Aziz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title