Haberler

Almanya'ya Kafa Tuttu

Güncelleme:

Necati Şaşmaz: Allah'tan Korkusu Olmayandan Korkumuz Yoktur!

Senaryosu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan tarafından kaleme alınan, Zübeyr Şaşmaz'ın yönetmenliğini yaptığı ve oyunculuğunu Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Erdal Beşikçioğlu, Nur Aysan, Mustafa Yaşar, Erkan Sever, Zafer Diper, Umut Karadağ ve Ayten Uncuoğlu gibi isimlerin üstlendiği "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin basın gösterimi yapıldı.

Filmin oyuncusu Necati Şaşmaz, Yönetmen Zübeyr Şaşmaz ve Yapımcı Bahadır Özdener filmin gösteriminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, Almanya'da 27 Ocak Perşembe günü izleyiciyle buluşması planlanan "Kurtlar Vadisi-Filistin" filminin gösteriminin durdurulmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Şaşmaz, "Allah'tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah'tan korkusu olana da saygımız vardır. Hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani film izlenecektir" dedi.

Filme özellikle bir gala yapılmadığını belirten Şaşmaz, Filistin'in para kazanma amaçlı olarak kullanılmadığını, İsrail devletinin zulmüyle ve Filistin halkının mağduriyetiyle ilgili konuların daha önceki Kurtlar Vadisi bölümlerinde işlendiğini hatırlattı.

"SANSÜRLE DE OLSA BİZ DURUŞUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Şaşmaz, "Davamızı açtık, üst kurulları var onların. Üst kurul bakalım ne diyecek, ondan sonra sonuçlanacak. Kasti bir durum yok. Çünkü sansüre karşı olan Avrupa'nın sansür yapması kendilerine yakışmaz" şeklinde konuştu.

Hollywood filmlerine yasaklama gelmediğinin ama Türk filmlerinin yasaklara takıldığının hatırlatılması üzerine Şaşmaz, "Sanırım içeriğinden kaynaklı bir şey. İçeriğinde biz ezilmiş halkın tarafında oluyoruz. Yani bugüne kadar kameranın bize gösterdiği taraf, taşların kameraya atıldığı taraftı. Şimdi en son teknolojik silahların atıldığı tarafı gösterdiğimiz için yani bombanın düştüğü yeri gösterdiğimiz için sanırım bu tepkiyi aldık ama bu susturulamaz bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Şaşmaz, "Biz zalimin zulmü bitinceye kadar mazlumun yanında olduğumuz için ve bunu da bildikleri için en fazla yapabilecekleri şey, en değerli yapabilecekleri şey kendilerince bilinmeyi ve görsel sansürü sağlamak onlar için. Çünkü bu görsel bize görünmeyeni gösterecek insanların bilinçlenmesine engel olacaklar.

Her zaman bu yapılmıştır yine yapılmaya çalışılıyor. Ama sansürle de olsa biz duruşumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Filmin hedef kitlesi hakkında da Şaşmaz, "Hedef insanların, filmin gireceği ülkelerde sevilerek ve beğeni ile izlenmesi ve nihayetinde bilinçlenilmesi için" dedi.

"BURADA BİR YAHUDİ KARŞITLIĞI YOKTUR"

Osmanlı devletinin 1492 yılında İspanya'dan kovulan Sefaradlara kucak açtığını ve onları asimile olmaktan kurtardığını anlatan Şaşmaz, "Bizim hiçbir halkla sorunumuz olmadığını filmde de izleyeceksiniz. Burada bir Yahudi karşıtlığı yoktur. O halkla geçmişte de sorunumuz olmamıştır, bugünde olmayacaktır. Bizim her millete, her dine, her ırka ve azınlığa saygımız olagelmiştir, olacaktır. Bunu filmde de göreceksiniz" diye konuştu.

"FİLMİMİZ ALMANYA İLE BÜTÜN AVRUPA'DA GÖSTERİME GİRECEK"

Mavi Marmara görüntülerinin İHH tarafından verildiğini anlatan Özdener fi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title