Haberler

Karşıyaka Opera'da "Sihirli Teller"

Ülkemizin en iyi gitar elçileri olarak adlandırılan, dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği konserlerle basının gündemine oturan Kürşad Terci ve Kağan Korad’ın oluşturduğu Gitar İkilisi “Karşıyaka’da Sihirli Teller” konseriyle sevenlerin karşısına çıkıyor.

Ülkemizin en iyi gitar elçileri olarak adlandırılan, dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği konserlerle basının gündemine oturan Kürşad Terci ve Kağan Korad'ın oluşturduğu Gitar İkilisi " Karşıyaka'da Sihirli Teller" konseriyle sevenlerin karşısına çıkıyor. 28 Mart 2014 Cuma günü saat 20.30'da Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesinde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanan Terci-Korad İkilisi müzikseverleri konsere davet etti.

Program seçimine büyük özen gösteren ikili, konserin ilk bölümünde Domeniconi, Piazzolla, Albeniz ve Koshkin'in yapıtlarını seslendirecek. İkinci bölüm ise Granados, Falla, Fazıl Say ve düzenlemeleri Terci ve Korad'a ait sürpriz Anonim parçalarla sürecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden yüksek onur derecesi ile mezun olan Kürşad Terci, Bilkent Gitar Üçlüsü'nü de kurdu. Almanya, Yunanistan ve Yugoslavya'da yapılmakta olan gitar festivaline davet edilen ilk Türk sanatçı olan, Güneydoğu Avrupa Gitaristler Birliği'nin kurucu üyesi, dünyanın en ünlü ustalarıyla birlikte festivallerde yer alırken, 2009 yılında Yıldız Üniversitesi tarafından Yılın Gitaristi de seçilen Terci, halen Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

Avrupa, Asya ve Afrika'da 500'e yakın konser veren bir rekortmen olan KağaKorad Avrupa'nın en büyük gitar festivallerinde konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer aldı. Terci - Korad İkilisi olarak CD'leri bulunan, 2006'dan bu yana Türkiye Gitar Buluşmaları'nın mimarı ve direktörü Korad, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi klasik gitar sanat dalı öğretim üyesi ve koordinatörü görevini yürütüyor.

Sihirli parmakların dokunuşuyla, gitarın o büyüleyici ve muhteşem tınılarının ruhumuzun derinliklerinde estireceği coşkulu bahar rüzgarlarının tanıklığı için davetiyeler Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ve Belediye Kültür Müdürlüğü'nden sağlanabiliyor.

ETKİNLİK ERTELEME DUYURUSU

Öte yandan, 31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 20.30'da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleşmesi planlanan; "Opera'da Türk Karakterler" Sahneli Şan Konseri, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 20.30'a ertelendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilkent Üniversitesi Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title