Haberler

Kamu Personellerine "Yapım İşleri İhaleleri Kabul İşlemleri" Semineri

Şanlıurfa’da bulunan resmi kurum personellerine “Yapım İşleri İhaleleri Kabul İşlemleri” semineri verildi.

Şanlıurfa'da bulunan resmi kurum personellerine "Yapım İşleri İhaleleri Kabul İşlemleri" semineri verildi.

Karaköprü Belediyesi tarafından organize edilen "Yapım İşlerinde Geçici Kabul İşlemleri Kesin İşlem Kabulleri ve Şantiye Defterleri Eğitim Semineri" Sayıştay uzman denetçisi Tuncay Gürsen tarafından katılımcılara detaylı bir şekilde örnek uygulamalar ile verildi. Belediye Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen seminere Karaköprü Belediyesi, Adıyaman Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şuski Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Harran Üniversitesi ile Eyyübiye, Haliliye, Viranşehir, Hilvan, Siverek, Ceylanpınar ve Birecik İlçe Belediyesi teknik personelleri ve ilgili birim personelleri katıldı.

Sayıştay uzmanı Tuncay Gürsen, denetimlerde sıkça rastlanan hatalı uygulamaları gerçek örnekler vererek geniş bir şekilde anlattığı seminerde, yapım işlerinde sözleşmenin imzalanması, yer teslimi ve işe başlanılmasından itibaren, işin yürütülmesindeki bütün aşamalarla ilgili hukuki bilgiler verdi. Gürsen, yapı denetim işleri, hak edişlerin düzenlenmesi ve ödenmesi, geçici ve kesin kabuller ile yüklenici ve idare arasındaki tüm teknik ve hukuki ilişkiler seminerde bütün ayrıntıları ile anlattı.

Seminerde ayrıca, uygulamada ortaya çıkan soru ve sorunlar ile çözüm önerileri tartışıldı. Seminer sonunda Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Sayıştay uzman denetçisi Tuncay Gürsen'e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına plaket ve Şanlıurfa'nın el sanatlarından olan gümüş işlemeli mırra takımı hediye etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaköprü Şanlıurfa Adıyaman Sayıştay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title