Haberler

Hakkı Ülkü Biyografisi

Hakkı Ülkü
Doğum YeriManisa / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1946

Hakkı Ülkü Kimdir ?

1946 Manisa'da doğdu.

Aöf Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimlerinden mezun oldu.

12 eylül dönemlerinde bırakıldığı o zamanki ismi Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu olan şimdi ayın üniversitenin İletişim Fakültesi ismiyle kaldığı yerden devam etmektedir.

1972 yılında CHP'de başlayan politik yaşamında Gençlik Kolları başta olmak üzere:
1977-1980 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği,
1983-1985 Yılları arasında SODEP KURUCU üyeliği ve belediye başkan adaylığı ve ilçe başkanlığı yaptı

1985 - 1988 yılları arasında iki partinin birleşmesiyle ortaya çıkan SHP'de yine ilçe başkanlığı yaptı.

1989 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmir / Aliağa'da SHP'den belediye başkanlığa seçildi.1994 ve 1999'da yenilenen yerel seçimlerde de belediye başkanlığına seçilmiş ve dolayısıyla 3 kez art arda belediye başkanı olmuştur.

2002 yılında yapılan Milletvekili seçimlerinde İzmir 2. bölge seçilerek TBMM üyesi olmuştur.Bu görevi 5 yıl yapmıştır.Görevi esnasında İçişleri Komisyonunda çalışmış ve partinin grup sözcüsü olmuştur.

Günlük Aliağa Ekspres gazetesinde başta belediyecilik olmak üzere 150 civarında makalesi yayımlanmıştır.Ayrıca ulusal gazete ve dergilerde zaman zaman yazıları da çıkmıştır.

Belediye Başkanlığı yaptığı sıralarda birçok panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır.
1990 yılında başlattığı "Emek Şenlikleri" işci-işveren sendikalarını ve aydınları bir araya getirmiştir.Halen her yıl tekrarlanmaktadır.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almıştır.Bunlardan bazıları:Türk Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği,Ege ve Kıyı Ege Belediye Başkanlığı,Çandarlı Körfezi Belediyeler Birliği Başkanlığı,Nazım Hikmet Vakfı Üyeliği,Lozan Mübadileri Vakfı Üyeliği,Türk-Yunan Dostluk Derneği Üyeliği,Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Üyeliği,Aliağa Eğitim ve Gelişim Vakfı Başkanlığı,Aliağa Spor Vakfı Başkanlığı,Aliağa Belediyespor Başkanlığı,Dil Derneğei Üyeliği,650 Konukluk Yapı Kooperatifi Başkanlığı,Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) üyeliği olarak sıralanabilir.

Orta derecede Fransızca bilen Ülkü, evli ve iki çocuk babasıdır.

title