Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve çok sayıda İranlı yetkiliye mezar olan helikopterin enkazına ilk ulaşılma anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde İran arama-kurtarma ekiplerinin, enkaza ulaştığı anlardaki feryatları anbean kameraya yansıdı. Helikopter enkazının geniş alana yayılması da dikkat çekti. Ayrıca bir başka görüntüde Reisi'nin hep taktığı yüzüğünün bulunduğu görüldü.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği, Doğu Azerbaycan'da düşen helikopterinin enkazına ilk ulaşılma anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan ve dönüş yolunda helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye mezar olan helikopter enkazına ekiplerin ilk ulaştığı anlara ait görüntüler ortaya çıktıİran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi (Soldan sağa)

EKİPLERİN FERYATLARI KAMERADA

Sabah saatlerinde, helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, helikopter enkazına ilk ulaşılma anlarına ait görüntüler da sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde ekiplerin enkaza ulaştığı anlardaki feryatları da anbean kaydedildi.

REİSİ'NİN YÜZÜĞÜ DE BULUNDU

Bir başka görüntüde ise İbrahim Reisi'nin yüzüğünün de bulunduğu görüldü. Yüzüğün kanlı olduğu görüldü.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye mezar olan helikopter enkazına ekiplerin ilk ulaştığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

İRAN, TÜRKİYE'DEN HAVA ARACI TALEP ETMİŞTİ

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti. Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye mezar olan helikopter enkazına ekiplerin ilk ulaştığı anlara ait görüntüler ortaya çıktıBayraktar Akıncı İHA

İran devlet televizyonu, Akıncı İHA'nın tespitlerinin ardından bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurmuştu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye mezar olan helikopter enkazına ekiplerin ilk ulaştığı anlara ait görüntüler ortaya çıktıBayraktar Akıncı İHA'nın gece görüşlü kamerasından helikopter enkazı

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran- Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşünde helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını belirledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye mezar olan helikopter enkazına ekiplerin ilk ulaştığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı

Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi. İran anayasasına göre, yeni cumhurbaşkanının en fazla 50 gün içinde seçilmesi amacıyla meclis başkanı, yargı erki başkanı ve birinci cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan kurulun düzenlemeleri yapması gerekiyor. İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hüseyin Emir Abdullahiyan İbrahim Reisi İbrahim Reisi Helikopter Helikopter İran İran Politika Dünya Güncel Haberler

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

500

Yorumlar (22)

MÜCAHİT KELEŞ:

Rabbim bütün müslümanlarin yardımcı si olsun.

325
44
yanıtYanıtla
POYRAZ GÜN:

Kaza yapan helikopter, 1979 yılındaki İran İslam Devriminden önce ABD'den alınmış. Yani yaklaşık 50 yaşında. Ayrıca ABD ambargosu nedeniyle gerekli parçalar alınamadığından doğru dürüst bakımı bile yapılamamış. Koskoca İran devletinin cumhurbaşkanı, böyle bir helikopterle seyahat ediyor. Üstelik de helikopterler için oldukça riskli olan kötü hava şartlarında yola çıkıyor. Kısacası olaya neresinden bakarsak bakalım, altında bir sürü soru işareti bulunan, uzun süre tartışılacak bir kaza.

202
6
yanıtYanıtla
MURAT:

birlikte konvoy yapan diğer 2 hepikopter sağ salim varacağı yere gidiyor olumsuz hava koşullarından bakımdan etkilenmiyor bu işte suikast olmadığını düşünmemek elde değil

yanıt19
yanıt4
Gökhan Gülmez:

azıcık aklı olan burdan büyük dersler çıkartır.ulkemizde onca darbeler suikastler önlendi. neden aceba

130
39
yanıtYanıtla
Bir insan:

Dikkatimi çekti yaa huseyin ya huseyin diyor yaa ALLAH YA ALLAH DEMIYOR NEDEN ACABA

105
32
yanıtYanıtla
Resul Kemer:

ŞİA.DIR ondan öle diyor Hz Hüseyin de bizim başımızın tacıdir seyyiddir peygamber torunudur Hz Alinin oğludur

yanıt186
yanıt16
Vedat Tokgöz:

Şiiler Allah'tan başkasına istiğase ederler. Ya Ali, Ya Hüseyn gibi. Burdaki Ya Geylani, Ya Nakşibendi gibi istiğase eden sufiler, tarikatçılar gibi onlar da Allah'tan başkalarına dua edip Allah'a şirk koşarlar. Rabbim Kur'an ve Sünnet üzere müslümanlar, muvahhidler olarak canımızı alsın. Bizleri müşrik olmaktan muhafaza etsin.

yanıt18
yanıt4
Ayhan Tufan:

iranlılar Ya Hüseyin derler aynı zamanda

yanıt12
yanıt3
sedat yakup:

Baba Oğul Kutsal ruh inancı bu ŞİA Akidesi ile aynıdır bunların ortak düşmanı Sünni Müslümanlar Haçlılar gibi

yanıt18
yanıt10
Alpingo Bey:

Nasıl bi Rab yarattığı kulları mı ayıracak

7
75
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title