Haberler

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İsrailli yetkililerden ilk açıklama geldi. Reuters'a konuşan ve adını vermek istemeyen bir İsrailli yetkili, "Bizim bir dahlimiz yok" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki 7 üst düzey İranlı görevlinin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA: DAHLİMİZ YOK

1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluğunu vurması ve akabinde 14 Nisan'da İran'ın İsrail'e drone ve füze saldırısı düzenlemesi nedeniyle, helikopter kazasının ardından gözler İsrail'e çevrilirken; İsrail'den ilk açıklama geldi. Reuters'a konuşan ve adını vermek istemeyen bir İsrailli yetkili, "Bizim bir dahlimiz yok" dedi.

KAZADA KİMLER ÖLDÜ?

  • İran Cumhurbaşkanı Reisi
  • İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan
  • Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati
  • İran'ın ruhani liderinin Doğu Azerbaycan'daki temsilcisi Muhammed Ali Ali-Haşim
  • İran Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Başkanı Mehdi Musavi
  • Helikopterin pilotu, yardımcı pilotu ve mürettebatı

TÜRKİYE İHA YOLLADI

İran'ın talebi üzerine Türkiye bölgeye bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter yolladı. Akıncı İHA, Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Tevil köyü yakınlarında Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. İran Kızılayı, tespitin ardından helikopter enkazının yerini bulduklarını, ulaşmalarına 2 kilometre kaldığını duyurdu. Ardından İran devlet televizyonu, helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurdu. Daha sonra da Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı. Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından İran'da beş günlük yas ilan edildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Helikopter İsrail İsrail İran İran Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (15)

Ert:

Koskoca ortadoğu bir İsraille baş edemiyor

187
6
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

edemezler tabi..! şeytan netenyahu'nun annesini yakından tanıyor..!

yanıt60
yanıt7
ARSLANOĞLU Hakan:

Şeytan Netanyahu' yu yakından tanısa, 5 vakit namaza başlar.

yanıt21
yanıt4
Murat Celik:

İsrail Eğer yok diyorsa kesin bir pislik vardır

133
9
yanıtYanıtla
Serkan GÜNGÖREN:

YARASI OLAN GOCUNUR

60
2
yanıtYanıtla
Shef :

Psikolojik savaş taktiği

49
1
yanıtYanıtla
A B:

Yörüngeden lazer güdümlü hipersonic enerji silahları artık hayal değil sadece koordinata bakar tertemiz iş nereden geldiğini bilemeden bumm ne diyecekti.

43
2
yanıtYanıtla
Allahın Kulu:

1. Enerji silahlarının lazer güdüme ihtiyacı yok. 2. Hipersonic (sesten hızlı) enerji silahı diye bir şey yok (enerji ışık hızına yakın hareket eder). Sen sus gözlerin konuşsun kardeşim.

yanıt10
yanıt6
Mengele:

Yoksa yoktur varsa biz yaptik dermi demez adam sevgilisini öldürüyor ben öldürnedim diyor kim sucunu itiraf eder ki

30
3
yanıtYanıtla
can Diyar:

Hiç uzulmedim halay çekiyor ..

12
18
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title