Haberler

Yanukoviç: 25 Mayıs'ta Aday Olmayacağım

Güncelleme:

Ukrayna'nın devrik Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Ukrayna'nın devrik Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç Rostov-na-Donu'da bulunan "Ametist" salonunda düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

"KİMSE BENİ İKTİDARDAN İNDİRMEDİ, HAYATIMIZ TEHTİD EDİLDİĞİ İÇİN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM"

Rus kenti Rostov-na-Donu'daki basın toplantısında konuşan Yanukoviç, "Ukrayna’nın geleceği için savaşacağım. Kimse beni iktidardan indirmedi. Kendi ve ailemin hayatı tehdit edildiği için Ukrayna’dan ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

25 MAYIS SEÇİMLERİNDE ADAY OLMAYACAK

Yasa dışı olarak tanımladığı 25 Mayıs seçimlerinde aday olmayacağını söyleyen Yanukoviç, Devrik lider, "Maidan eylemlerinden sonra terör, kaos, kanunsuzluk Ukrayna’ya geldi. Şu anda iktidarda olanlar korku ve şiddeti teşvik ediyor" dedi.

Rusya'dan dünyaya seslenen Yanukoviç, "İlk önce, (muhaliflerle imzalanan) 21 Şubat anlaşmasının şartlarına geri dönülmesinde ısrar edeceğim" ifadesini kullandı.

Moskova'dan askeri destek istemeyeceğini belirten Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konusunda sessiz kalmasına ise şaşırdığını söyledi.

UKRAYNA'NIN GELECEĞİ İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Yanukoviç bugün Rostov-na-Donu'da bulunan "Ametist" salonunda basın toplantısı düzenledi. Yerel saat ile saat 17.00'da başlayan toplantıya sadece davetli basın mensupları katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın toplantısında konuşan Yanukoviç Ukrayna'nın geleceği için savaşmaya devam edeceğini açıkladı.

"ÜLKEYİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Yanukoviç, "Ukrayna'nın geleceği için, insanları korkutarak ve terörle ülkeyi ele geçirmeye çalışanlara karşı savaşmaya devam edeceğimi açıklamanın zamanı geldi. Beni kimse kaçırmadı. Ben Ukrayna'yı benim ve yakınlarımın can güvenliği tehlikede olduğu için terk ettim"açıklamasını yaptı.

"KIRIM'DA YAŞANANLAR KİEV'DE YAŞANAN DARBEYE DOĞAL BİR TEPKİDİR"

Yanukoviç konuşmasında Ukrayna’daki krizin yansıdığı Kırım’a da değindi: “Kırım’da yaşananlar Kiev’de yaşanan darbeye doğal bir tepkidir. Ukrayna’nın mevcut devlet başkanı olarak Kırım’ın, özerkliğini koruyarak, Ukrayna devletinin bir parçası olarak kalması gerektiğini söylüyorum.” 

Nerede olduğu bilinmeyen ‘firardaki’ Yanukoviç dün son olarak Rus medyasına yaptığı yazılı açıklamda da kendini azleden parlamentonun kararının ‘meşruiyetinin olmadığını’ savunup şöyle demişti: “Ben, Viktor Fedoroviç Yanukoviç, kendimi Ukrayna’nın resmi devlet başkanı olarak görüyorum.”  Yanukoviç cumartesi günü de ekrandan halka seslenip “Halkımı çetelerden kurtaracağım” demişti. Rusya’dan ‘kişisel güvenliği için garanti isteyen’ Yanukoviç’in bu talebinin Moskova tarafından kabul edildiği belirtilmişti.

 

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Viktor Yanukoviç Ukrayna Rostov Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title