Haberler

Validebağ Savunması İzcinin Evi Değil Çadırı Olur

Ezgi ÇAPA İstanbul DHA Validebağ Savunması'na bağı bir grup, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto amacıyla eylem yaptı.

Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Validebağ Savunması'na bağı bir grup, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto amacıyla eylem yaptı. Koşuyolu'nda toplanan grup, 'Validebağ korudur, koru kalacak, 'Sermaye elini yeşilimden çekö sloganlar atarak önce Validebağ Öğretmenevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında öğretmenevi bahçesinde oturan çevre sakinleri de ellerinde dövizlerle slogan atan eylemcileri izledi. Daha sonra Öğretmenevi önünden koru içerisinde yürüyerek 'İzci Evi' inşaatı için yapılan kazı alanına alana kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Validebağ Savunması adına konuşan Figen Küçüksezer Validebağ Korusu'nun Acıbadem girişinde yapımı süren cami inşaatına değinerek, 'Polis barikatınızla, TOMA'nızla butik cami yapacağım dediniz, halbuki apartman gibi bir cami yapıyorsunuz. Halkı kandırmaya devam ediyorsunuz diye konuştu.

İZCİLİK ORMANDA YAPILIR

Korunun içine yapılacak 'İzci Evi' inşaatını da eleştiren Küçüksezer sözlerine şöyle devam etti 'İzcilik evde yapılmaz. İzcinin evi değil çadırı olur. İzcilik faaliyeti şehrin ortasındaki koruda değil, ormanda yapılır. Korunun içine izci evi yaptınız ve etrafındaki yeni yapılaşmalarla talana ve korunun doğallığını ve eko sistemini bozmaya devam ediyorsunuz. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu 2005 yılında Koru içinde izcilik faaliyetlerinin yapılmaması gerektiğini karara bağladı, siz durmazdan geldiniz. Abdülaziz Av Köşkü'nün bulunduğu alanın bir bölümünü 1'inci doğal sit alanından 2'inci dereceye dönüştürülmesine karşı açılmış ve kazanılmış dava olmasına rağmen bunu yok saydınız. Basın açıklamasının ardından grup akordeon eşliğinde İzci Evi inşaatı için kazılan zemini taş ve toprakla doldurdu. Küreklerle çukurlara toprak dolduran eylemciler, şarkılar söyleyerek eylemlerine son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

validebağ koşuyolu istanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title