Haberler

Üniversiteli İşçinin Ailesi Yasta

Güncelleme:

Muğla Üniversitesi: Bir Üniversiteli Amele Gibi İnşaatta Çalışmamalı

İstanbul Ataşehir'deki Rotary Lisesi'nin inşaatında çalışırken, dengesini kaybederek 4'üncü kattan düşüp yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ömer Çetin'in acı heberi köyüne tez ulaştı. Tek erkek çocuklarının ölüm haberini alan 4'ü kız, 5 çocuk sahibi Herdem- Fahrettin Çetin çifti sinir krizi geçirdi. Baba Fahrettin Çetin "Oğlum benim gözümün bebeğiydi" dedi. Ömer Çetin'in öğrencisi olduğu Muğla Üniversitesi de taziye mesajı yayınladı. Ömer Çetin'in, Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in yeğeni olduğu da ortaya çıktı.

Ağrı'nın Tutak İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Daldalık Köyü'nde yaşayan, Kafkas kökenli 5 çocuklu Çetin ailesinin tek erkek çocuğu olan Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı 2'inci sınıf öğrencisi Ömer Çetin, yaz tatilinde memleketinde yapacak bir iş olmadığı için geçen ay çalışmak üzere İstanbul'daki akrabalarının yanına gitti. Bir inşaatta iş bulan Çetin çalışmaya başladı.

İstanbulda kaldığı akrabalarının evi ile çalıştığı inşaatın uzak olması nedeniyle Çetin, yol parası vermemek için geceleri de inşata kalmaya başladı. Bugün sabah saatlerinde, 4'üncü katın beton kalıplarını sökerken dengesini kaybetti. Beton zemine çakılan den Ömer Çetin, yaşamını yitirdi.

OKUL MASRAFLARINI KARŞILAMAK İÇİN

Öğleye doğru İstanbul'dan gelen oğlunun ölüm haberiyle yıkılan baba Farhettin Çetin, anne Herdem ve kızları sinir krizi geçirdi. Aile köylüler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Çocuklarının en büyüğü ve tek erkek evladı olan Ömer'ine doyamadığını söyleyen gözü yaşlı baba Fahrettin Çetin şunları söyledi:

"Köyde yapacak iş yoktu. Çalışmayı seven bir çocuk olduğu için canı sıkılıyordu. Benim de iznimi alarak İstanbul'a gitti. Tek isteği çalışıp okul masraflarını karşılamaktı. Orada bir inşaatta çalışmaya başlamıştı. Dün gece içim sıkıla sıkıla uyudum. İçimde hep bir sıkıntı vardı. İstanbul'dan bugün gelen acı haberle yıkıldık. Allah böyle bir acıyı düşmanıma bile yaşatmasın. Öpüp, koklayarak gönderdiğim oğlumun şimdi gidip cansız bedenini alarak köyüme getireceğim."

Baba Fahrettin ve anne Herdem, çocuklarının cenazesini karşılamak üzere yola çıktı. Ömer'in Çetin cenazesi yarın öğle vakti köy camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

OKULUNDAN TAZİYE MESAJI

Öte Muğla Üniversbitesi, öğrencisi olan Ömer Çetin için taziye mesajı yayınladı. Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yokaş imzalı taziyede şöyle denildi:

"Öğrencimiz arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve çevresiyle çok uyumluydu. Ağrı'nın Tutak İlçesi Daldalık Köyü'nden üniversitemizi kazanmıştı. Öğrencimizin inşaatta çalışırken düşerek hayatını kaybetmesi çok acı. Öğrencilerimizin çoğu yaz sezonunda okul harçlıklarını biriktirmek için çalışıyor. Bir çok öğrencimiz turizm sektöründe çalışıyor. Keşke Ömer de daha farklı bir işte çalışsaydı. İnşaatta çalışmak zorunda kalmış. Bir üniversite öğrencisi amele gibi inşaatta çalışmamalı. Ama bu ülkenin gerçekleri var. Çok üzüldük."

Ömer Çetin'in, Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in yeğini olduğu da ortaya çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title