Haberler

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Güncelleme:

İsrail'in saldırısı altında ki Gazze halkına yardım amacıyla düzenlenen Gazze İçin Ben de Oradayım konserine Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinden sanatçı katıldı. Elde edilecek gelirin Türk Kızılay'ı aracılığıyla Gazze'ye bağışlanacağı konserde konuşan Okan Bayülgen'in "Unutturmayalım, dünya seyirci kalıyor. En büyük amacımız çocukları kurtarmak" sözleri alkış topladı.

İsrail'in saldırısı altında ki Gazze halkına yardım amacıyla düzenlenen 'Gazze İçin Bende Oradayım' konserine Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinden sanatçı katıldı. AKM'de düzenlenen konserden elde edilecek gelir Türk Kızılay'ı aracılığıyla Gazze'ye bağışlanacak. Gecede konuşan Okan Bayülgen, "Sesimizi yükseltelim" diyerek savaşın durması için çağrıda bulundu.

ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ

Sanat Hayattır Derneği tarafından düzenlenen 'Gazze İçin Bende Oradayım' konserine çok sayıda sanatçı katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Yavuz Bingöl, Emel Mathlouthı, Alim Kasımov, Azerin Fahir Atakoğlu, Audrey Woznıak, Okan Bayülgen, Murat Kekilli, Ercan Saatçi, Özhan Eren, Ahmet Koç, Elif Buse Doğan, Orhan Hakalmaz, Ali Mahsuni, Aykut Aslan, Oktay Üst, Berk Can Aslan, İbrahim Sadri ve Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Sunuculuğunu Yavuz Bingöl ve CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün yaptığı gecede elde edilen gelir Türk Kızılay'ı aracılığıyla Gazze'ye gönderilecek. Geceye İstanbul Valisi Davut Gül ve Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz'da katıldı.

OKAN BAYÜLGEN: EN BÜYÜK AMACIMIZ ÇOCUKLARI KURTARMAK

Gecede sahneye çıkıp birkaç cümle söyleyeceğini ifade eden Bayülgen, "Unutmamalıyız, unutturmamalıyız ve gündemden hiç düşürmemeliyiz çünkü dünya seyirci kalıyor. Bir daha söyleyelim dünya seyirci kalıyor. Nasıl kalabiliyor, nasıl olur? Dolayısıyla biz ne kadar gündemimizde tutarsak, ne kadar çok hareket edersek, ne kadar çok sesimizi yükseltirsek o kadar önemli. Tek amacımız, en büyük amacımız tabii ki çocukları kurtarmak. Sesimizi yükseltmek lazım. Paylaşmak lazım ve gündemden hiç düşürmemek lazım. Yaşasın hayat, yaşasın çocuklar, yaşasın Filistin" sözleri alkış topladı.

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

"SES ÇIKARMAYANLARA KÜFREDEREK SAYGISIZCA ŞEYLER SÖYLEMEYELİM"

Bayülgen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise "Gazze'de bunlar olurken hayat devam edemez. Yeni bir yıla da girilemez. Ertesi gün de mutlu uyanılmaz. Dünya seyirci kalıyor. Israrla dünya seyirci kalıyorsa o zaman birilerinin ses çıkarması lazım. Bunu politikacılardan, kanaat önderlerinden, kamuoyu liderlerinden ve sanatçılardan bekleriz. Kimseyi mecbur kılamayız. Bu konuda bir ikilik yaratamayız. Birilerine ses çıkarmadıkları için eleştiriyle, küfrederek, saygısızca şeyler söyleyerek onları kırmaktan başka bir işe yaramaz. Aksine ayrılığı daha çok gösterir. O yüzden biz ses çıkaranları, burada olanları kutlayalım onlara teşekkür edelim" ifadelerini kullandı.

MURAT KEKİLLİ: ŞÖHRETİNİ KENDİ KAZANAN HİÇ KİMSE BU ZULME SESSİZ KALMAZ

Geceyle ilgili düşüncelerini paylaşan Murat Kekilli, "Burada neden var? Sorusundan önce, Neden yoklar? Sorusunu tartışmamız gerekiyor. Bu insani bir sorumluluk. Herkesin bu sorumluluğu üzerine alması gerekiyordu. Şöhretini kendi kazanan hiç kimse bu zulme sessiz kalmaz. Ben böyle düşünüyorum. Arkadaşlarımızın içindeki haykırışları tuttuklarını düşünüyorum. Dünyada bir dram yaşanıyor. Orada bebekler katledilirken sizin daha fazla susmayacağınıza inanıyorum. Oradaki kardeşlerimize el atalım. Bu insani vazifemiz. Bu yükü kendi başlarına taşıyamazlar. Bütün dünyanın merhametine ihtiyaçları var. Lütfen sessiz kalmayalım" dedi.

ELİF BUSE DOĞAN: BU ZULMÜ GÖRMEMEK SUÇA ORTAK OLMAKTIR

Elif Buse Doğan ise, "Bugün burada hem sanatçı büyüklerim hem de müzisyen arkadaşlarımızla birlikte sesimizin daha fazla yükseleceğine inanıyorum. Biz Türk toplumu olarak acılarımızı müzikle de dile getiriyoruz. Bugün yaptığımız işle de, onların yanında olacağımız için mutluyum. Hiçbir toprak parçası insan canından daha kıymetli değil. Masum bebekler ve sivil halk katledilirken canımızın yanmaması mümkün değil. Bunu görmemek de suça ortak olmaktır. Dilerim ki, en yakın zamanda biter, 2024'te savaşa dair bir şey duymayız" ifadelerini kullandı.

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Türk sanatçılar Gazze için konser düzenledi! Okan Bayülgen'in sözleri alkış topladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Okan Bayülgen Kızılay Türkiye İsrail Dünya Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Müzik Magazin Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Altay Bozkurt:

ISTE VATAN KURTARAN KAHRAMANLARIN BALONCUK GECESI : )))

63
134
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

En azından o baloncuklar daha sonra püf olsada senin gibi brutus olmaktan daha onurlu kaldılar püf olana kadar

yanıt71
yanıt12
Blackened:

Niye zoruna gitti?

yanıt32
yanıt4
Mustafa Levent:

sen ne yapıyorsun oturduğun yerden zırvalamaktan başka?

yanıt42
yanıt4
Tutankamon Hoca:

Trübunlere oynamayı çok sever okan

27
138
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Tebrik ederim..Sanat ve sanatçı olmak demek bu demektir...Gerisi yalaka..

106
14
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

SABUN KÖPÜGÜ BALONCUK HAVADA BIRSÜRE UCTUKTAN SONRA NE OLUR??? AYNENNN ,, PUUUFFFFFFFF. : )) FASA FISO HAVAGAZI .

yanıt8
yanıt55
Hayri :

İnsanlığın nasıl ikyüzlü olduğu ortada adamlar açık açık cinayet işliyor sonra 2 saat ateşkes sonra yine devam, yok çocuklara yardım yaralılara yardım kampanyaları böyle bir zulume karşı duramayan insanlık böyle yalandan şarkılı turkulu sözde olaya duyarlılık gösteriyor sahnede davul zurna para birikjtirilirken parayı birikjtirdiğin çocuklar o arada dahi ölüyor tam bir rezillik ikiyuzlülük

17
16
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

HERIFLER 20.000 KISIYI KATLETTI TAMAMMI! BURDA SARKI TÜRKÜ SÖYLEYEREK KIMSE BIRSEY YAPTIGINI ZANNETMESIN , SARKI SÖYLEYEREK YADA CAMIIDE SABAHA KADAR DUA EDEREK BU KATLIAM DURMAYACAK!!!!!!! ICRAAATTTTTTTT NERDE!?!!!!!!!! BOS LAFLARI BIRAKIN TAMAMMI !!!!!!

11
16
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title