Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: Yeni Nesil Esnafa Teşvikler Getirilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "yeni nesil" esnaf ve sanatkarlara yeni teşvikler getirilmesi gerektiğini belirtti ve "Ekonominin can damarı ve barometresi olan esnaf ve sanatkara da teşvik"...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "yeni nesil" esnaf ve sanatkarlara yeni teşvikler getirilmesi gerektiğini belirtti ve "Ekonominin can damarı ve barometresi olan esnaf ve sanatkara da teşvik verilmelidir. Teknolojiyi kullanarak rekabet gücünü artırmak isteyen yeni nesil esnafımızı alternatif kredi çeşitleriyle desteklemeliyiz" dedi.

-"TEKNOLOJİ KULLANIMI TEŞVİK EDİLMELİ"-

Yeni nesil esnaf ve sanatkarın yetiştirilmesi ve yeni teşviklerle desteklenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarın desteklenmesi ülkemizdeki bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına, daha az gelişmiş illerde ise yatırım ve istihdamın artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bunun içinde öncelikle elektrik, su, doğalgaz, vergi, sosyal sigorta primlerinde indirime gidilmeli ve yeni nesil esnafta teknoloji kullanımı teşvik edilmelidir. En önemlisi kredilerde değişikliğe gidilerek sıfır faizden başlayan kredilerle esnaf desteklenerek ülke ekonomisine yeni esnaflar kazandırılmalıdır" diye konuştu.

-"UYGUN KOŞULLU KREDİYLE DESTEKLEME ŞART"-

Esnaf ve sanatkarın sanayi ve ticaretin fidanlığı olduğunu kaydeden Palandöken, bu nedenle desteklemenin şart olduğunu kaydederek, "İstihdamın yüzde 96'sını sağlayan esnaf ve sanatkarımız 2 milyon 145 bin işyeri ile yurdumuzun her tarafında sürdürdüğü ekonomik faaliyetleri göz ardı edilmemelidir. Katma değerin yüzde 59'unu, ihracatın yüzde 26'sını karşılayan ve destek bulduğunda daha fazla katkısı olacak esnaf ve sanatkarımızın uygun koşullu kredilerle desteklenmesi şarttır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title