Haberler

Sporda Tesisleşme Hız Kesmiyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Nesillerin Sağlıklı Bireyler Olarak Yetişmesi Amacıyla Yaptırdığı Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu Törenle Hizmete Açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bursa'yı daha çağdaş bir kent haline getirmek için her köşede çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Altepe, Bursa'nın sporda da öncü bir kent olması için yatırımlarının sürdüğünü vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'sağlıklı yaşanılabilir bir kent' hedefi doğrultusunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yaptırdığı bir spor tesisini daha Bursa'ya kazandırdı. Geçtiğimiz ekim ayında Değirmenönü Spor Salonu'nu eğitimin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun ardından Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu'nu törenle hizmete açtı.

Koç İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Başkan Altepe'nin yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Canan Candemir Çelik ve Ali Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer Belediyesi Başkan vekili Turgay Erdem ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"Tesisleri bir bir açıyoruz"

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle spor yatırımlarına da büyük önem verdiklerini söyledi. Geçen 21 aylık süreç içinde 80'e yakın spor projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bunlardan 9'unu tamamlayarak hizmete açtıklarını kaydetti.

Başkan Altepe, "Eğitim Spor Salonu, Skatepark, Vakıfköy tesislerinin yenilenmesi, Buski tenis kortları, havuzlu parkın üzerinin kapatılması, Değirmenönü Spor Salonu, Balkanspor tesisleri ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun ardından bugün de Koç İlköğretim Okulu spor salonunu kullanıma açıyoruz.

7'den 70'e halkımızın rahatlıkla kullanabileceği spor tesisleri, parklar, eğitim ve sağlık tesisi gibi sosyal donatı alanlarının tüm semtlerimizde olmasını hedefliyoruz. Bursa'nın her köşesinin sağlıklı, modern bir görünüme bürünmesi için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Gençlik bizim en önemli gücümüz. Bu nedenle sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilmesini ve milli takımlara daha fazla sporcu göndermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Milletvekilleri adına söz alan Milletvekili Canan Candemir Çelik de merkezi yönetim ve yerel idarenin katkılarıyla Bursa'nın bu tür tesisler kazanmasının mutluluk verici olduğunu vurguladı. Çelik, "Bu tesisler sayesinde aklı hür, vicdanı hür ve daha sağlıklı nesiller yetişecek. Bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime kazandırılan bu tesislerde yeni şampiyonların yetişeceğini kaydetti.

Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık da ilçeye böyle bir tesis kazandırdıkları için Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri Başkan Altepe ve milletvekillerine çiçek hediye etti. Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri öğrencilerle voleybol oynayıp, basket attı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan diğer spor tesisleri gibi 1460 metrekare taban alanı üzerine inşa edilen Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu da bölgedeki diğer okullar ve vatandaşlar tarafından da kullanılabilecek. Basketbol, voleybol, hentbol gibi tüm spor salonlarına uygun olarak dizayn edilen salonda yaklaşık 500 kişilik seyirci tribünü de bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title