Haberler

Saraybosna Üniversitesi Öğrenci Yurduna Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek'te, başkent Saraybosna dışında yaşayan ve yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet veren, öğrenci yurduna ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek'te, başkent Saraybosna dışında yaşayan ve yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet veren, öğrenci yurduna ekipman desteğinde bulunuldu.

Bosna Hersek geneli ve diğer komşu ülkelerden gelen ve çoğunluğunun Saraybosna Üniversitesi fakültelerinde öğrenim gördüğü öğrencilerin ikamet ettikleri ülkenin en büyük öğrenci yurdu olan Studentski Centar Sarajevo-Saraybosna Öğrenci Merkezi iki farklı binada yaklaşık 2000 üniversite öğrencisine hizmet veriyor. 1964 yılında kurulmuş olan sözkonusu öğrenci yurdunun bir binası şehrin merkezinde, diğeri de şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta bir mesafede yer alıyor.

Ülkenin eğitim sorunlarına yönelik olarak yapılan araştırmalar neticesinde özellikle yüksek öğretim öğrenci yurtlarının fiziki imkanlarının yetersizliği dikkat çekiyor. Özellikle başkent Saraybosna dışında yaşayan ve yüksek öğrenimlerini tamamlamak amacıyla okumaya bu şehre gelen öğrencilerin istifade etmekte oldukları söz konusu öğrenci yurdundaki donanım oldukça eski ve sağlıksız olduğu göze çarpıyordu.

Öğrenci yurdu yetkilileri tarafından yapılanaçıklamadayurtta kullanılan çok sayıda malzemenin savaş öncesi döneme ait olduğu söyleniyor. Yaklaşık 120 kişinin çalıştığı kurum ikili, üçlü ve dörtlü yatak kapasitesine sahip odalardan oluşuyor.Öğrenci yurdu, öğrencilerin sadece uyudukları bir yer olmamakla birlikte, pek çok faaliyetin yapıldığı bir mekan olma özelliğini de taşıyor. Etüt sınıfları, spor odaları, kütüphane, okuma odaları, televizyon salonu, internet odaları gibi bireysel çalışmaların yanısıra, toplu faaliyetlerle düzenlenen film akşamları, okuma akşamları, şiir akşamları gibi sosyal etkinlikler de düzenleniyor. Devlet üniversitesi haricinde vakıf üniversitesi sayısının da artmasıyla tam kapasite olarak öğrencilere hizmet vermekte olan sözkonusu yurdun 300 adet yatak, battaniye, yastık ve 600 adet nevresim takımından oluşan yatakhane donanımı TİKA tarafından sağlandı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle, öğrencilerin yüksek öğretim sürecinde daha rahat ve sağlıklı koşullarda barınacakları bir öğrenci yurdunun oluşumuna katkı sunuldu.

TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Saraybosna Öğrenci Yurdu Müdürü Emir Kadriç,Yönetim Kurulu BaşkanıMuhidinMekiç,Bakanlık Temsilcisi, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı. TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik yaptığı konuşmada, TİKA'nın Bosna Hersek'te çok başarılı projeler gerçekleştirdiğini belirterek, "TİKA, sadece veren ve karşılık beklemeyen tek kurumdur. Bizim önceliğimiz ve görevimiz sağlık, tarım, eğitim ve diğer alanlarda olsun, nerede bir sıkıntı ve sorun varsa onu bertaraf etmektir. Gençlik, Bosna Hersek'in geleceğidir. Bizler de bu şekilde geleceğe yatırım yapmaktayız" dedi.

Saraybosna Öğrenci Yurtları Müdürü Kadriç ise, TİKA'nın bu yardımı çin şükranlarını belirtirken, yurt olarak ilk defa böyle bir yardım aldıklarını, kurulduğu günden bu yana kuruma, bu tarzda bir yardım yapılmadığının altını çizdi. Saraybosna Öğrenci Yurtları MüdürüKadriç,TİKA'nın bu katkısı sayesinde burada ikamet eden öğrencilere daha iyi şartlar altında hizmet verebileceklerini belirtti. Konuşmasının devamında, yıllardır hükümetin veya hayır kurumlarının yurtlarına böyle bir yardımda bulunmadığına değinen Saraybosna Öğrenci Yurtları MüdürüKadriç, TİKA'nın yardımınınkendileri için çok büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Söz konusu desteğin özellikle de öğrenciler için daha büyük bir anlamı olduğunu belirtenSaraybosna Öğrenci Yurtları MüdürüKadriç, yapılan yardım sayesinde yaklaşık 20 senedir kullanılan yatak ve battaniyelerin yerine yenilerini koyabileceklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çevik Saraybosna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title