Haberler

Santa Maria Kilisesi Rahibi Saldırıyı Anlattı: 'Mucize Gerçekleşti'

Güncelleme:

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıyı yaşayan Rahip Anton Bulai, saldırı anını ve yaşadığı korkuları anlattı. Bulai, kilisedeki cemaatin mucizevi bir şekilde korunduğunu belirtti.

Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşen Santa Maria Kilisesi Rahibi Anton Bulai, yaşadıklarını anlattı. Bulai, "Bizim kapı çok rahat bir şekilde kapanıyor. O gün kapanmıyordu" dedi.

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Kurşun izlerinin görüldüğü kiliseye dün dev bir Türk bayrağı da asıldı. Pazar ayinini yöneten kilisenin Rahibi Anton Bulai, yaşadığı anları anlattı. Kendisinin bir cemaat üyesi tarafından iç odaya götürüldüğünü dile getiren Bulai, o an yaşadığı korkularının cemaat için olduğunu vurguladı. Bir mucize gerçekleştiğini düşündüğünü belirten Bulai, "Mutlaka tekrar cemaate dönmemiz gerekiyor. O gün insanlar Rabbin sesini duysunlar diye geldi, kurşun sesi duydular" ifadelerini kullandı.

CEMAATTEN BİRİ BENİ İÇERİ SOKMAYA ÇALIŞTI

Papaz Anton Bulai, "O gün ben ayin yönetiyordum. Herhangi normal bir pazarda dua ediyorduk. İlk ses duyduğum an gözlerimi bile açmadım çünkü ben dua ediyordum. Onun için tam algılayamadım ilk kurşun ne zaman ateş edildi. İkinci sesi duyduğum an o zaman gözlerimi kaldırdım ve kapıda iki şahıs, maskeli gördüm ve hemen anladım ki olay ciddi. Gördüm ki bazıları bağırıyor, bazıları kaçmaya çalışıyor ama çoğu aşağıya eğildi. Cemaatten biri geldi ve beni içeri sokmaya çalıştı. Hatırladım ki masamızda kutsanmış ekmek ve kutsanmış şarap olacak…" dedi.

KAPI ÇOK RAHAT ŞEKİLDE KAPANIYOR, O GÜN KAPANMIYORDU…

Bulai, "Ben dönmeye ve onları almaya çalıştım ama bu kardeş beni zorla içeri soktu. Kapıyı kapattı, ne yapıyorsun diyorum çünkü içeride cemaat var. O zaman tekrar yavaşça kapıyı açtım ve içeri girdim. Kendileri gittiler, bu arada 15-20 ateş duydum. Kiliseye girdiğim an gördüm ki bütün cemaat yerde serilmiş bulunuyor. Ben geçtim, bir başka kardeş kilisenin kapısını kapatmaya çalışıyordu. Görüyordum ki, başaramıyor. Ben ortadan geçerken, herkes iyi mi diye soruyordum. Hiç kimse cevap vermiyordu. Çok duygulanıyorum çünkü anlamadım ne olduğunu. Yaralı mı, ölü mü bilmiyordum. Ne olursa olsun kapıya kadar gittim. Kapıyı kapatmak için yardım etmek istedim. Bu da çok ilginç çünkü bizim kapı çok rahat bir şekilde kapanıyor. O gün kapanmıyordu. Önde bir şey görecek miyiz diye baktık. O an cemaatten iki kardeş saldırı oldu diyor. Biri de gülümsüyor 'ne saldırısı' diye. İçeri girdiler, bir komşumuz geçiyordu ve her zaman ki gibi gülümseyerek selamladı ve saldırı oldu dedi. İçeri bakmaya girdiler, ben de onların peşine gittim ve kapıyı kapattık" ifadelerini kullandı.

KİLİSEMİZDE MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Bulai, "Ben diyorum ki çok büyük bir mucize gerçekleşti kilisemizde. İki silahlı adam ve sadece bir hedef. Onların kurşunları bir hedef vurdular, imkansız… Tanrı'nın eli olmasaydı büyük bir katliam olurdu. Ben eminim ki Tanrı bizleri korudu çünkü bu kadar kurşun ve sadece bir hedef vurdular, imkansızdı" dedi.

RABBİN SESİNİ DUYSUNLAR DİYE GELDİ; KURŞUN SESİ DUYDULAR…

Bulai, "Ben cemaat için korkuyorum. Cemaati düşünüyorum çünkü onların çocukları, eşleri var. Zor durumlarda her şeye rağmen yaşamaya devam etmemiz gerekiyor. Mutlaka tekrar cemaate dönmemiz gerekiyor. O gün insanlar Rabbin sesini duysunlar diye geldi, kurşun sesi duydular. O gün sanki insanların kalplerinde Tanrı değil kurşunlar konuştular. Ama eminim ki bütün kardeşler iyi şekilde kendilerini düşünerek, Rabbi düşünerek, tekrar cemaatte beraber olacağız. Tekrar Rabbi öveceğiz" dedi.

BÜTÜN TÜRKİYE EMİNİM Kİ BİZİM İÇİN DUA EDİYOR

Bir hatırlatmada da bulunan Bulai, "Perşembe akşam saat 19.00'da bizim Episkoposumuz gelecek. Diğer din liderlerini de davet ettik. Cemaati de davet ediyoruz. Beraber dua edip, Rabbi övelim. Bu korkuyu tekrar neşeye çevirelim. Bütün Türkiye eminim ki bizim için dua ediyor. Bu bizim yaramız değil Hristiyan ya da Büyükdere, bu yara hepimizin yarası. Hristiyan olsun, Müslüman olsun, Yahudi olsun… En büyük yara Büyükdereli olanlar içindir çünkü herkes Büyükdere öyle bir şey duyulmadı diyor" ifadelerini kullandı.

Bulai, kilisenin doğru isminin de Meryem Ana Doğuş Kilisesi olduğunu, kilise cephesinde Latince bunun yazdığına dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıyer Güvenlik Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title