Haberler

Fabrikada temizlik yapılırken çıkan gaz 47 işçiyi hastanelik etti

Güncelleme:

Sakarya 1. OSB'de elektrik malzemeleri üreten fabrikada çalışan 47 işçi, temizlik işlemleri sırasında kullanılan tuz ruhu ve çamaşır suyu karışımından çıkan gazdan etkilendi. Öksürük ve solunum sıkıntısı baş gösteren işçiler hastaneye kaldırılırken, polis ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir fabrikada kimyasaldan çıkan gazdan etkilenen 47 işçi, hastanede tedavi altına alındı.

EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

1. OSB'de elektrik malzemeleri üreten fabrikada çalışan 47 işçi, öksürük ve solunum sıkıntısı şikayetiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sakarya Sadıka Sabancı Devlet Hastanesine başvurdu. İhbar üzerine, olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Fabrikada temizlik yapılırken çıkan gaz 47 işçiyi hastanelik etti

TUZ RUHU VE ÇAMAŞIR SUYU KARIŞIMINDAN ÇIKAN GAZ

AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı incelemede, işçilerin, temizlik işlemleri sırasında kullanılan, tuz ruhu ve çamaşır suyunun karışımından çıkan gazdan etkilendiği tespit edildi. Çalışanlardan 5'i, hastanedeki işlemlerinin ardından taburcu edilirken, diğerlerinin tedavisi sürüyor.

Fabrikada temizlik yapılırken çıkan gaz 47 işçiyi hastanelik etti

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Öksürük AFAD OSB Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title