Haberler

Putin: Ukrayna'da Yaşananlar Anayasaya Darbe ve İktidarı Silahla Ele Geçirme

(ukrayna'da RUS SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN KULLANILMASIYLA İLGİLİ) "ŞİMDİLİK BUNA GEREK DUYMUYORUM.

(ukrayna'da RUS SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN KULLANILMASIYLA İLGİLİ) "ŞİMDİLİK BUNA GEREK DUYMUYORUM. AMA BÖYLE BİR HAKKIMIZ VAR"

'UKRAYNA'NIN DEVLET BAŞKANI SADECE VİKTOR YANUKOVİÇ'TİR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir basın toplantısı düzenledi. Putin basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Kiev'de hatta tüm Ukrayna'da yaşananları tek bir cümleyle açıklayabiliriz: anayasaya darbe ve iktidarı silahla ele geçirme" ifadelerini kullandı.

Putin: "Viktor Yanukoviç Polonya, Almanya ve Fransa'nın Dışişleri Bakanları'nın aracılığıyla 21 Şubat'ta imzalanan anlaşma ile iktidarı teslim etti. Yanukoviç böylelikle muhalefetin istediği herşeye göz yumdu" dedi.

Putin basın toplantısında "Bir ülkede sadece bir tane devlet başkanı olur. Bunu daha önce söylemiştim, tekrar söylemek istiyorum. Ukrayna'nın devlet başkanı sadece Viktor Yanukoviç'tir. Ukrayna devlet başkanını 3 şekilde değiştirebilir. Bunlar ölüm, kişinin kendi isteği ile ayrılması ve suçlamadır" şeklinde konuştu.

Ukrayna'da Rus Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasıyla ilgili olarak Putin, "Şimdilik buna gerek duymuyorum. Ama böyle bir hakkımız var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Viktor Yanukoviç Vladimir Putin Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title