Haberler

Profesörü Bıçıklayan Öğrenciye 13 Yıl Hapis Cezası Verildi

Güncelleme:

Geçen yıl SÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Maden'i odasında bıçaklayan öğrencisine 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Geçen yıl Temmuz ayında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden'i odasında bıçaklayan öğrencisi Mehmet Fatih U'ya, 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Mehmet Fatih U. (33), son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti kararın verileceğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın planlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediğini belirterek cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanı, açık yargılamanın tamamlandığını ifade ederek Mehmet Fatih U'ya son sözünü sordu. Sanık, "Ben dersten kaldığım için Mehmet Maden'in odasına gitmedim. Benim durumumda devamsızlığı bulunan 10 öğrenciden sadece ben sınava alınmadım. Yargılama sırasında bu iddianın doğruluğu da ispatlandı. Neden ben sınava alınmıyorum diye sormaya gittim. 2 çocuğumu yanıma alıp gittiğim okulda nasıl planlayıp olayı gerçekleştirebilirim. Bu yaşıma kadar kanunlara uyarak yaşadım. Böyle bir olayın faili olduğum için utanç duyuyorum. Oraya planlı gittiysem caniyim, yargılamaya gerek yok, asın beni" dedi.

Mahkeme, olayın teşebbüste kalması nedeniyle sanığa 13 yıl 4 hapis cezası verdi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Selçuk Üniversitesi kampusu Veteriner Fakültesinde yaşanan olayda, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden odasında bıçaklanmış, Maden'in öğrencisi Mehmet Fatih U. gözaltına alınmıştı. Karaman'da Ziraat Mühendisi olan Mehmet Fatih U'nun 2003 yılında Veteriner Fakültesine girdiği, okulu bitiremediği için de 2009 yılında çıkan aftan faydalanarak yeniden kayıt yaptırdığı öğrenilmişti. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Mehmet Maden Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title