Haberler

PKK Propagandasına 13.5 Yıl Hapis

Değişik zamanlarda düzenlenen eylem ve gösterilere katılarak PKK propagandası yapan üniversite öğrencisi 13.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Değişik zamanlarda düzenlenen eylem ve gösterilere katılarak PKK propagandası yapan üniversite öğrencisi 13.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAU-ÖDER) ve kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen değişik eylem ve gösteriler sırasında bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirlenen A.G., tutuklu yargılandığı Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının kameralı görüntü tespitleri üzerine KAU-ÖDER tarafından yapılan gösteri ve basın açıklamalarında 'AKP sabrımızı taşırma, bizi dağa çıkarma', 'DTP'ye uzanan eller kırılsın', 'Dişe diş kana kan, seninleyiz Öcalan' sloganı attığı tespit edilen A.G., 15 yıl hapis istemiyle yargılandığı mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. A.G., "Bir öğrenci olarak diyorum ki, terör örgütü üyesi değilim, yasa dışı gösterilere katılmadım, herhangi bir yasadışı slogan atmadım, suçsuzum ve beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu A.G.'yi bölücü terör örgütünün amaç, eylem ve talimatları doğrultusunda değişik zamanlarda propagandasını yaptığı gerekçesiyle 3712 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7-2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'Terör Örgütü PKK Üyesi' olmak suçlarından 13.5 yıl hapis cezasına mahkum etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Kars Dtp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title