Haberler

Pazarpark'ta Görkemli İftar

Güncelleme:

Pazarpark Bursa'ya yakışacak.

GÖZ KAMAŞTIRAN TESİS GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Çarşamba PazarPark, önceki akşam düzenlenen iftar yemeği ile görücüye çıktı. Göreve geldiklerinde 5 yılda 5 otopark sözü verdiklerini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hedefi ikiye katlayarak 5 yılda 10 otoparkı Bursa'nın hizmetine sunacaklarının müjdesini verdi.

Bursa'nın ihtiyaçlarına göre çağın modern mimari ve teknolojisi kullanılarak inşa edilen Çarşamba PazarPark, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Bursalılarla buluştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yönetime geldiğimiz günden itibaren Osmangazi'ye kalıcı projeler ve gerçek çözümler ürettiklerini söyledi. Çarşamba PazarPark'ın mimari özelliği ile birçok kuruluş tarafından incelendiğini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, birçok belediyenin de projeleri kendilerinden istediğine vurgu yaptı.

DÜNDAR HEDEFİ İKİYE KATLADI

Bursa'nın en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu göz önünde bulundurarak 5 yılda 5 otopark projesini başlattıklarını dile getiren Başkan Dündar, "Uluyol ve Selimiye-İntizam Otoparkı'nı tamamlayarak hizmete açtık. Çarşamba PazarPark ve Fatih-Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi ve Otoparkı'nın açılışına gün sayıyoruz. Aktarhüsam Katlı Otoparkı için kamulaştırma çalışmalarını tamamlama noktasına geliyoruz. Onun yapımına da başlayarak kısa sürede tamamlayacağız. 5 yılda 5 otopark dedik ancak 10 otopark yaparak hedefi ikiye katlıyoruz" dedi.

MİMARİ BAŞYAPIT: PAZARPARK

Çarşamba PazarPark'ın farklı foksiyonları bir arada bulunduran bir kompleks olduğuna dikkate çeken Başkan Dündar, "23 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen PazarPark, 320 araç kapasiteli otoparkı ile bölgedeki trafik yoğunluğuna önemli oranda çözüm olacak. Verilen eğim sayesinde rampa kullanılmadan araçlar döne döne en alt kata kadar rahatça inebiliyor. 6 bin metrekare kapalı alana sahip Pazar alanının çatısı altıgen seramikle kaplanan PazarPark'ın seramikleri Çanakkale Seramik tarafından özel olarak üretildi. Mimari özelliğiyle doğal aydınlatması olan tesiste elektrikli aydınlatma kullanılmayacak" diye konuştu.

AKPINAR YAŞAM MERKEZİ

Akpınar Yaşam Merkezi'nin de farklı mimarisi ile örnek bir eser olduğuna değinen Başkan Dündar, burada uygulanan mimarinin Türkiye'de sadece Sabiha Gökçen Havalanı'nda uygulandığına dikkati çekerek, tesisin çatısının İngiltere'den geldiğini kaydetti. Akustik çatısıyla konserler için Bursa'da vazgeçilmez bir mekan olacak Akpınar Yaşam Merkezi'nin, alışverişe de yeni bir anlayış getireceğini aktaran Başkan Dündar, Fatih-Çiftehavuzlar Yaşam Alanı'nın da farklı mimarisi ve özellikleri ile bölgeye değer katacağını kaydetti.

VATANDAŞTAN BÜYÜK İLGİ

Osmangazi Belediyesi olarak ilçeye değer katan yatırımları sürdürürken Şehircilik Akademisi ile de modern şehircilik uygulamaları üretmeye devam edeceklerini anlatan Başkan Dündar, katkı koyan ve destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Dündar'ın ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da yaptığı konuşmada Osmangazi'de bu güzelliklerin ardı ardına hizmete açıldığını kaydetti. Yeni yatırımlarında önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını anlatan Matlı, Başkan Dündar ve ekibine teşekkür etti. Osmangazi Belediyesi tarafından Çarşamba PazarPark'ta düzenlenen iftar yemeğine katılan yüzlerce Bursalı, Türkiye'de benzeri olmayan tesise hayran kalırken Başkan Dündar'a da büyük sevgi ve ilgi gösterdiler. Dündar'a yaklaşan vatandaşlar hizmetleri ve Osmangazi'ye kazandırdıkları için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Dündar Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title