Haberler

Osmaniye'de Çiftçilere Makine ve Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları kapsamında, %50 hibe destekli makine ve ekipmanlar Osmaniye Düziçi'deki çiftçilere verildi.

Düziçi'nde çiftçilere, %50 hibe destekli makine ve ekipmanlar törenle verildi. Düziçi Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törene Vali Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniye Milletvekilleri Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Düziçi Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı içerisinde makine ve ekipman desteklemesi kapsamında mibzer, pülverizatör, zeytin hasat makinesi ve bahçe el traktörü gibi 34 çeşit makine ve ekipman destekleme verdiğini ifade ederek, Osmaniye'ye ayrılan 956.455 TL. bütçe karşılığında toplam 266 çiftçiye makine ve ekipman desteği verildiğini kaydetti. İl Müdürü Sağlam düzenlenen törende Düziçi ilçesinden 47 çiftçinin hibe desteği aldığını söyledi.

Törenin devamında konuşan Yem Karma Makinesi hibesi alan besi ve damızlık hayvan yetiştiricisi Musa Hulusi Taşkın ise "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için, çiftçilerin makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2013 yılında %50 hibeli yem karma makinesi aldım. Gerek benim gerekse diğer yetiştiricilerimizin proje kapsamında aldığımız makine ve ekipmanlar işlerimizi kolaylaştırmada, kaliteli üretim yapmada, üretim maliyetini düşürmede büyük önem taşımaktadır. Ayrıca yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan tarım ve hayvancılık desteklemeleri maliyeti azaltarak üretim yapmamızı teşvik etmektedir. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum,"dedi.

Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç geçen yıl Düziçi ilçesinde %50 hibe kapsamında 13 çiftçiye toplam 52.750 TL. hibe verildiğini kaydederek, "Bu yıl başvuru yapan 100 çiftçimizden 47'sine hibe desteği verilmiştir. Bu yıl ilçemize verilen toplam hibe tutarı 176.571 TL.'dir,"diye konuştu. Verilen makineler sayesinde çiftçilerin makine altyapısının güçlendiğini de belirten Düziçi Kaymakamı Koç, Bakanlığın bu programının en küçük çiftçinin tarımda mekanizasyona adım atmasını sağladığını kaydetti. Konuşmasının devamında Düziçi'nin 200.000 Dekar arazisinin 100.000 Dekarında sulu tarım yapılabildiğini de ifade eden Kaymakam Koç, "Çatak Barajı'nın yapılması sulama maliyetlerini düşürmesi açısından ilçemiz için hayati öneme sahiptir,"diye konuştu.

Törenin devamında konuşan Osmaniye Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Suat Önal dünyada söz sahibi ülke olabilmek için güçlü bir ekonomiye sahip olmak gerektiğini ifade ederek, "Güçlü bir ekonomiye sahip olmanın yolu, insan faktörünü bir kenara bırakacak olursak, üretime dayanıyor. Sözünü ettiğimiz üretim; çağın gerektirdiği teknolojileri üretim sektörüne yansıtarak yapılacak bir üretimdir. Çünkü ancak bu şekilde dünyadaki rakip firmalarla mücadele etme şansımız olur. Bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kendi alanındaki üreticileri çeşitli desteklerle ayakta tutmaya çalışıyor. 2013 yılı ödenekleri makine ve ekipman dağıtımıyla ilgili Osmaniye'ye 950.000 TL. istihkakı Bakanlığımız üreticilerimize tahsis etti. 500.000 TL.'lik bir ek ödenekte akabinde geliyor, çiftçilerimize hayırlı olsun,"şeklinde konuştu.

Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ise Düziçi ilçesinin sulama suyu ihtiyacını büyük oranda karşılayacak olan Çatak Barajı'nın en kısa sürede ihalesinin yapılacağını söyleyerek, "Bundan sonra inşallah Çatak Barajı ile Düziçi halkı suya kavuşacak,"diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, "Türkiye'mizin bugün asıl hedefi; kendi milletine, kendi insanına huzur ve refahı götürmektir. Bizler, Yöneticiler olarak, sizlerin mutluluğu, refahı ve huzurunu hedefliyor, bunun için samimiyetle gece gündüz çalışıyoruz, "şeklinde konuştu. Çukurova topraklarının ülkemizin en zengin en verimli topraklarından olduğunu da vurgulayan Vali Oduncu, "Bu verimli topraklardan, en yüksek verimi elde etmek için elimizden geleni yapmak hepimizin boynunun borcu. Verilen bu destekler, bu sonucu almaya yönelik çalışmaların bir ifadesidir. Çiftçilerimiz için %50 destek projesini hayata geçirenleri şükran ve minnetle anıyor, bu makinelerin çiftçilerimizin daha bol ve bereketli ürün almalarına vesile olmasını diliyorum," dedi.

Konuşmaların ardından Düziçi'nde %50 hibe desteği alan 47 üreticiye makine ve ekipman destek belgeleri, Vali Dr. Mehmet Oduncu Osmaniye Milletvekilleri Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç tarafından verildi. Törenin sonunda çiftçilere %50 hibe olarak verilen zirai alet ve makineler hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Oduncu Mustafa Koç Osmaniye Düziçi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title