Haberler

Ormanda Yaşayan Aile Sıcak Bir Eve Kavuştu

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde keçilerini gütmek amacıyla ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana kurdukları çadırda oturan 5 kişilik Kayabaşı ailesi, Erbaa Belediyesi tarafından kendilerine tahsil edilen eve yerleşti.

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde keçilerini gütmek amacıyla ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana kurdukları çadırda oturan 5 kişilik Kayabaşı ailesi, Erbaa Belediyesi tarafından kendilerine tahsil edilen eve yerleşti.

Erbaa İlçesi'nde 50 yaşındaki Ömer Kayabaşı ile 43 yaşındaki Sabiha Kayabaşı çifti, 6 yıldan bu yana Demirtaş Köyü'nde kendisi ile bazı kişilerin keçileri için çobanlık yaptı. Kayabaşı ailesi fertleri, köylüler ile tartışınca köyden ayrılmaya karar verdi. Aile, çocukları 21 yaşındaki Yavuz, 14 yaşındaki Sevim ve 2 yaşındaki Zeynep ile birlikte ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan karanlık dere mevkiinde bulunan ormanlık alana çadır kurarak burada kalmaya başladı. 5 kişilik aile elektrik, suyu olmayan, naylondan yapılmış barakada 9 ay yaşamlarını sürdürdü. Ormanlık alanda yaşayan aileyi bir süre önce ziyaret eden Erbaa Belediyesi yetkilileri, aileyi daha sonra huzurevine yerleştirdi.

İLK DEFA SICAK BİR EVDE YAŞAYACAĞIZ

Erbaa Belediyesi, Kayabaşı ailesi için Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan üç katlı apartmanın birinci katını tuttu. Evin malzemeleri ilçe esnafının destekleriyle alındı. Aile daha sonra eve yerleştirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Yenihan aileyi ziyaret ederek yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi. Başkan Yenihan'a teşekkür eden Ömer Kayabaşı, 9 aydan bu yana çadırda zor günler geçirdiklerini söyledi. Daha önce kendi köyünde inşaat halinde olan bir evi aldığını fakat imkansızlıktan dolayı evi yapamadığını bildiren Kayabaşı, şöyle dedi:

"Şehre dönüşten memnunum. Toplumda huzurlu ve sıcak bir evde yaşayacağım. Buraya gelme gibi imkanım olsa çadırda zaten yaşamazdım. İlk defa böyle bir ortamda yaşayacağız."

Ömer Kayabaşı, ormanlık alanda 9 ay içerisinde çok sayıda yabani hayvanlarla karşılaştıklarını, bir keresinde çadırın yakınlarında gördüğü domuzu tüfekle ateş açarak öldürdüğünü anlatırken, "Çakallar çok hızlı olduğu için onlara bir şey yapamadım" diye konuştu.

Konuklara çay ikram eden Sabiha Kayabaşı ise Başkan Yenihan'a teşekkür ederek sıcak bir eve kavuştukları için mutlu olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yenihan ise, ailenin zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çayıştığını iyacı vardı. Zor şartlarda kendi imkanlarıyla hayatlarını sürdüren bir aileydi. Zabıta ekiplerimizin tespitiyle önce huzurevine sonra bu eve taşıdığı aileyi burada ziyaret etmek benim çok mutlu verici bir olay. Şimdi inanıyorum ki bu kardeşlerimiz, sıcacık yuvasında yaşarken, televizyon izlerken, otururken, çocuklarıyla birlikte yatarken o çadırın içerisinde ki kışta kıyamette, soğukta geçirdiği günler bir tatlı anı olarak kalacaktır. Cenabı Allah inşallah onlara daha güzel evler nasip edecek. Biz vesile olduk sadece" dedi. Başkan Yenihan ayrıca, evin eşyaların alınmasında katkıda bulunan ilçe esnafına teşekkür etti. - Tokat / Erbaa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yenihan Kayabaşı Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title