Haberler

Ormanda Çadırda Yaşayan Aileye Belediyeden Yardım

-tokat'ın Erbaa ilçesinde keçi çobanlığı yapan 5 kişilik Kayabaşı ailesinin 9 aydır ormanlık alanda ilkel çadırda yaşadığı belirlendi.

-tokat'ın Erbaa ilçesinde keçi çobanlığı yapan 5 kişilik Kayabaşı ailesinin 9 aydır ormanlık alanda ilkel çadırda yaşadığı belirlendi. Aileyi ziyaret eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, eve yerleştirilmeleri için talimat verdi.

Erbaa İlçesinde yaşayan Ömer Kayabaşı (50) ve Sabiha Kayabaşı(43) çifti, 6 yıldır Demirtaş köyünde bulunan kişiler ve kendi keçilerinin çobanlığını yaptı. Fakat Kayabaşı ailesi, 9 ay önce köylüler ile tartışınca, köyden ayrılmaya karar verdi. Aile, çocukları Yavuz (21), Sevim (14) ve Zeynep (2) ile birlikte ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karanlıkdere mevkiindeki ormanlık alanda, derme çatma çadır kurarak burada yaşamaya başladı. Aile keçiler için de çadırın yanına ayrı bir baraka kurdu. Elektriği, suyu olmayan, naylondan yapılmış barakada yaşamaya başlayan 5 kişilik aile burada 9 ay geçirdi.

BAŞKAN ZİYARET ETTİ

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, 9 aydır zor şartlarda yaşayan aileyi yerinde ziyaret etti. Başkan Yenihan çadırda kalan anne Sabiha Kayabaşı ve 2 yaşındaki kızı Zeynep ile görüştü. Anne ve kızını yaşadıkları çadırda görünce şaşıran Başkan Yenihan, "Çok üzücü bir manzara ile karşılaştık. Bugün kendi gözlerimle gördüm aileyi. Şimdi geçici olarak aileyi huzurevine alacağız. Banyolarını yaptırıp üstlerini değiştirmelerine yardımcı olacağız. Kendilerine bir ev kiraladık, artık orada kalacaklar" dedi.

Başkan Yenihan ailenin hayvanlarını otlatmak için burada bulunduklarını belirterek, "Ama böyle zor şartlarda barınma olmaz. Bu Erbaa'ya da bize de yakışmaz. Gereken neyse yapılacak" diye konuştu.

Eşinin 14 yaşındaki Sevim'i okula götürdüğünü belirten anne Sabiha Kayabaşı, yaşamlarının zor geçtiğini söyledi. Eşi ve oğlu Yavuz'un, kendilerine ait 35 keçiyi güttüğünü; kendisininde küçük kızı Zeynep ile çadırda kaldığını belirten anne Kayabaşı, imkan olmadığından dolayı uzun süre banyo yapamadıklarını, bazen de üşümemek için keçilere sarılıp uyuduklarını ifade etti. Minik Zeynep'i hasta olunca yol kenarında bekleyerek, duran araç ile hastaneye götürdüklerini söyleyen anne Kayabaşı, iyi bir eve taşınmak istediklerini söyledi. - Tokat / Erbaa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yenihan Kayabaşı Tokat Erbaa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title