Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye'ye 91 milyon lira tutarında 24 yeni projenin müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmaniye'ye 91 milyon lira tutarında 24 yeni projenin müjdesini verdi.

Ziyaretlerde bulunmak ve AK Parti Seçim Bürosu'nun açılışına katılmak için Osmaniye'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Vali Mehmet Oduncu tarafından Toprakkale girişinde karşılandı. Osmaniye Valiliğine gelen Eroğlu, burada Cebel-i Bereket Folklor Ekibi'nin halk oyunları gösterisini izledi. Valilik makamına geçen Eroğlu'na, Vali Oduncu, sedef üzerine isminin işlendiği bir tablo ve Karetepe köyünde dokunmuş kilim hediye etti.

Vali Oduncu, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun kente gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Osmaniye'ye yaptığı yatırımlar için teşekkür etti ve yatırımların devam etmesini istedi.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Osmaniye için büyük yatırımlarının olduğunu ve bu yatırımların devam edeceğini söyledi.

Osmaniye'ye 91 milyon lira tutarındaki 24 yeni yatırımın müjdesini veren Eroğlu, 2014-2015'in Orman ve Su İşleri Bakanlığının Osmaniye için hamle yılı olacağını ifade etti.

Eroğlu, 24 yeni projenin 18'ini Devlet Su İşlerinin (DSİ), 5'ininin ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

"Orman köylülerinin Orman Genel Müdürlüğünü hasım olarak değil, hısım olarak görmesini istiyoruz" diyen Eroğlu, bozuk orman alanlarının devlet tarafından ıslah edilip orman köylüsüne gelir getirmesi amacıyla kura ile dağıtılacağını kaydetti.

Hükümetin son 10 yılda Osmaniye için 3.1 milyar lira yatırım yaptığına, kendi Bakanlığının ise bu yatırımlardaki payının 237 milyon lira olduğuna işaret eden Eroğlu, "Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar, Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı bölünmüş yollar, TOKİ'nin projeleri ve Başbakanımızın talimatıyla Osmaniye'de açılan üniversite hükümetimizin Osmaniye'ye verdiği önemi gösteriyor. Bu yatırımlar daha da büyüyerek devam edecek" dedi.

Basın toplantısı sonunda orman köylülerine dağıtımı yapılacak orman arazilerinin temsili kura çekimini yapan Eroğlu, bir orman köylüsüne tapu verdi.

Eroğlu, AK Parti'nin Seçim Bürosu'nun açılışını yapmak için Valilikten ayrıldı.

Muhabir: Ahmet Erkan Yiğitsözlü

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Mehmet Oduncu Ak Parti Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title