Haberler

ODTÜ Bulvarı'na "1071 Malazgirt Bulvarı" Adı Verildi

Güncelleme:

Melih Gökçek, ODTÜ Ormanı'nda bulunan ve öğrencilerin tepkisini çeken bulvara, "1071 Malazgirt Bulvarı" adını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı'ndan geçen ve yapımı ODTÜ öğrencilerinin tepkisini çeken ODTÜ Bulvarı'na, "1071 Malazgirt Bulvarı" adını verdi.

AÇILIŞINI BAŞBAKAN YAPACAK

Karar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçti. Bulvarı bu ay sonu itibarıyla Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açması planlanıyor.

KARAR VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısında, ODTÜ Bulvarı'na ilişkin ilginç bir karara imza attı. Gökçek'in yerine Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'in başkanlık ettiği toplantıda, "Çankaya İlçesi Çukurambar İşçi Blokları ve Çiğdem Mahallesi Sınırlarından Geçen Yeni Yolun 1071 Bulvarı Olarak İsimlendirilmesine İlişkin Başkanlık Yazısı" gündeme geldi. Gökçek ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar'ın imzasını taşıyan Başkanlık yazısında, şunlar kaydedildi:
"Çankaya İlçesi üniversiteler, Çukurambar, İşçi Blokları ve Çiğdem Mahallesi sınırlarından geçen, yazınız ekinde mahalle haritasında işaretlenmiş, yapımı belediye tarafından gerçekleştirilen yeni yolun 1071 Bulvarı olarak isimlendirilmesi konusunun uygun görülmesi halinde Belediye Meclisi'ne havale edilmesi hususunu onurlarınıza arz ederim."

"SAYISAL ANLAM İFADE ETMEYEBİLİR"

Başkanlık yazısı görüşülürken AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, "1071, herkese sayısal anlam ifade etmeyebilir. Onun için bulvarın adı 1071 Malazgirt Bulvarı olsun" önerisinde bulundu. Yılmaz'ın önerisi, Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Melih Gökçek Malazgirt Güncel Haberler

500

Yorumlar (55)

alpaslanyurtdaazteras7710@hotmail.com:

Melih Gökçeğe malazgirt neresi diye sorsan bilmez savaşı bize bir anlat desen anlatamaz nedir aniden çıkan bu Tarih sevgisi milliyetçi oyları hesabı yapıyor ama seni tanıdık artık

20
33
yanıtYanıtla
İSMOL DEDEfrenbogaz@yahoo.com:

DOGRUYA DOGRU,BİZİM ANKARALI ARSEN LÜPEN BU DUYGULARDAN UZAK,AMA BELEDIYECİLİGİ BİLİYOR,İSTANBULDAKİ ET KAFAYA ON ÇEKER

yanıt0
yanıt0
galip Baysalbaysalgalip@hotmail.com:

1071 MALAZGİRT denilince akla TÜRK geliyor ama bunlar inanmadıkları ve inkar ettikleri şeyleri ,milletin gazını almak için yapıyorlar, çok sahte geliyor bana !!!

27
25
yanıtYanıtla
yozgatlımustafa.m@msn.com:

senin ülkende otuzaltı etnik unsur var yok mu sayacaksın

yanıt0
yanıt0
RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

Eyyy Kahraman Müslüman Türk evladı,ANKARA nın MİMARI,Yüce Müslüman Türk Milletinin HADİMİ ve sevdalısı değerli vatan ve millet evladı,Yüce Yaratan yar ve yardımcınız,yolunuz açık bahtınız ak olsun,Yüce Yaratan sizi hiç bir zaman mahcup etmesin,utandırmasın.Bizim dualarımız ve oylarımız sizinle Yüce Yaratan sizi dünya devlerine ÖNDER,bizimkilere de ÖRNEK kılsın.Hiç durmak yok IŞIK HIZI 10 katı yola devam,sizin yaptıklarınız IŞIK HIZI 10 katı çalıştığınızın ısbatıdır.Size ancak bu yaraşır.Allah a emanet olunuz değerli vatan ve hillet evladı geleceğin DEVLET BAŞKANI sayın İ.Melih GÖKÇEK bey efendi.

31
20
yanıtYanıtla
WERTYwerty27@hotmail.com:

ETRAF baYa TÜRK düşmanı dolduu 13 yıLdır..Ne muTLu TÜRKÜMLERİ silen..TC'leri kaldıran..pekakaya YOL açan..akiL adam açıLım..TÜRK kelimesini kullanmayan ATATÜRK kelimesini aGzına almayan baya bii kandiL yetiştirmesi TÜRK düşmanı doldu etRaf..

yanıt0
yanıt0
yauzyavuzdemireloglu@hotmail.com:

bu övgüle melih gökçek içinse ben adamı bayağı yanlış tanımışım yada bu övgüleri yapan arkadaşın dil kasları boşalmış :)

yanıt0
yanıt0
RAJONCUkralgokhans@hotmail.com:

VAY YA LA KA VAY

yanıt0
yanıt0
RAJONCUkralgokhans@hotmail.com:

arkadaş herhalde bu mesajını internet kafede 15 bilgisayarda kendi beğenmiş :)

yanıt0
yanıt0
HASAN TAHSİNdogancay07@hotmail.com:

RECEP BEY, YİNE HER TARAFINDAN HALİS RİVİERA YAĞ FIŞKIRIYOR...

yanıt0
yanıt0
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title